- Ambalajlamanın Amacı Nedir?
- Ambalaj Malzemesi İçinde Bulunduğu Gıdayı Herhangi Bir Şekilde Etkiler mi?
- Ambalajlama Süt Ürünleri İçin Neden Önemlidir?
- Süt ve Süt Ürünlerinde Niçin Birçok Farklı Türde Ambalaj Malzemesi Bulunmaktadır?
- Ambalaj Şişme veya Bombaj Yaptığı Zaman İçerisindeki Süt Ürününü Kullanabilir miyim?
Gıdanın ambalajlanmasında asıl etken; gıdayı kontrol altında tutmak, bazı kirlenme ve tehlikelere karşı gıdayı korumak, taşınmasını kolaylaştırmak ve ürün hakkında bilgi vermek ve tüketiciyi bilgilendirmektir. Ambalajın üzerinde, gıda içeriğinin tanımlaması ve açıklaması bulunur. Ayrıca ambalaj paket bilgilerinden ürünün karşılaştırılabilmesi hususunda görsel bir kanıt sağlar ve gıdanın sadece yenilebilir kısmını içerdiği için evdeki atığı en aza indirir.
Dış ambalajlama ise (örneğin karton kutularla); paketleri, perakende satış mağazasındaki raflara dizilmeleri öncesinde taşıma kolaylığı sağlaması yönünden önemlidir.
(0)