- Gıda Maddesi Nedir?
- Gıda Bileşeni Nedir?
- Gıda Bulaşanları Nedir?
- Gıda Güvencesi Nedir?
- Gıda Güvenliği Nedir?
- Gıda Hijyeni Nedir?
- Gıdada Risk Nedir?
- Gıda Güvenliği Politikası Nedir?
- Gıda Hassasiyeti Nedir
- Gıda Hassasiyeti Neden Oluşur?
- Gıda İntoleransı Nedir?
- Gıda İntoleransına Ne Yol Açar?
- Gıda Alerjisi Nedir?
- Gıda Alerjisi Ve İntoleransı Belirtileri Hangi Yaşta Meydana Gelir?
- Gıda Alerjisine Karşı Kimler Risk Altındadır?
- Gıda Alerjilerinin Bir Tedavisi Var mıdır?
- Gıda Zehirlenmesi Nedir?
- Mikrobiyolojik Tehlikeler Nelerdir?
- Fiziksel Tehlikeler Nelerdir?
- Kimyasal Tehlikeler Nelerdir?
- Mikroorganizmaların Başlıca Bulaşma Kaynakları Nelerdir?
- Mikropları Nasıl Uzak Tutarız?
- Probiyotik Nedir?
Gıda alerjisi her yaşta görülebilir. Fakat gıdalara gösterilen gerçek alerjik reaksiyonlar en çok bebek ve çocuklarda gözlenir ve yaş artıkça sıklığı azalır. Yetişkinlerin yaklaşık %2’sinin gıda alerjisi olduğu tahmin edilmektedir.
Gıda alerjisi olan ebeveynlerin çocuklarında alerjiye karşı duyarlılık vardır. Gıda alerjisi olan çocukların alerjileri düzenli olarak kontrol edilmelidir. Çoğu kez bu alerjilerinden kurtulurlar ve kısıtlı diyete gereksinimleri kalmaz.
(0)