- Gıda Maddesi Nedir?
- Gıda Bileşeni Nedir?
- Gıda Bulaşanları Nedir?
- Gıda Güvencesi Nedir?
- Gıda Güvenliği Nedir?
- Gıda Hijyeni Nedir?
- Gıdada Kalite Deyince Ne Anlaşılır?
- Gıdada Risk Nedir?
- Gıda Güvenliği Politikası Nedir?
- Gıda Hassasiyeti Nedir
- Gıda Hassasiyeti Neden Oluşur?
- Gıda İntoleransı Nedir?
- Gıda İntoleransına Ne Yol Açar?
- Gıda Alerjisi Nedir?
- Gıda Alerjisi Ve İntoleransı Belirtileri Hangi Yaşta Meydana Gelir?
- Gıda Alerjisine Karşı Kimler Risk Altındadır?
- Gıda Alerjilerinin Bir Tedavisi Var mıdır?
- Gıda Zehirlenmesi Nedir?
- Gıdada Karşılaşılabilecek Başlıca Tehlikeler Nelerdir?
- Mikrobiyolojik Tehlikeler Nelerdir?
- Fiziksel Tehlikeler Nelerdir?
- Kimyasal Tehlikeler Nelerdir?
- Mikroorganizmaların Başlıca Bulaşma Kaynakları Nelerdir?
- Mikropları Nasıl Uzak Tutarız?
- Probiyotik Nedir?
Belirli gıdalara karşı oluşan duyarlığın birçok nedeni olabilir gıdaların üretilme saklanma şekilleri tek yönlü yeme alışkanlığı stres, çevresel etkiler, alkol gibi etkiler normalde hiç bir zararı olmayan gıdaların da duyarlılık kazanmasına yardımcı olur. Bu etkiler bağırsak fonksiyonlarını etkiler ve yiyecekler içindeki bileşenler bağışıklık sistemimizi harekete geçirdiği için sürekli bir savaş başlar. Oluşan antikorlar artan bir hızla vücudun kendi dokusuna ya da yağ metabolizmasına zarar vermeye başlar. Gıda intoleransı testi ile vücudumuza zarar verip bağışıklık sistemimizi harekete geçiren bu gıdaları saptayabiliriz. Hasta örneklerine bakıldığında hasta diyet yapmasına rağmen kilo verememekte kolesterol düzeyleri yüksek çıkmakta hatta ürik asit metabolizmaları bile değişkenlik göstermektedir. Aslında yiyerek zayıf kalan kişilerin o gıdaları içgüdüsel olarak seçtiği ve tüketmediği kanısına varılmaktadır. Sadece metabolizma yavaşlaması ve kilo problemi değil migren, kronik cilt rahatsızlıkları gibi hastayı uğraştıran ama sonuç alınamayan rahatsızlıklarda da iyileşme sağlayabilmektedir.
(0)