- Gıda Maddesi Nedir?
- Gıda Bileşeni Nedir?
- Gıda Bulaşanları Nedir?
- Gıda Güvencesi Nedir?
- Gıda Güvenliği Nedir?
- Gıda Hijyeni Nedir?
- Gıdada Kalite Deyince Ne Anlaşılır?
- Gıdada Risk Nedir?
- Gıda Güvenliği Politikası Nedir?
- Gıda Hassasiyeti Nedir
- Gıda Hassasiyeti Neden Oluşur?
- Gıda İntoleransı Nedir?
- Gıda İntoleransına Ne Yol Açar?
- Gıda Alerjisi Nedir?
- Gıda Alerjisi Ve İntoleransı Belirtileri Hangi Yaşta Meydana Gelir?
- Gıda Alerjisine Karşı Kimler Risk Altındadır?
- Gıda Alerjilerinin Bir Tedavisi Var mıdır?
- Gıda Zehirlenmesi Nedir?
- Mikrobiyolojik Tehlikeler Nelerdir?
- Fiziksel Tehlikeler Nelerdir?
- Kimyasal Tehlikeler Nelerdir?
- Mikroorganizmaların Başlıca Bulaşma Kaynakları Nelerdir?
- Mikropları Nasıl Uzak Tutarız?
- Probiyotik Nedir?
Kalite genellikle “müşteri memnuniyeti” olarak ifade edilirken Dünya Ticaret Örgütü kaliteyi “Ürün veya hizmetlerin özellik ve karakteristiklerinin, üretici tarafından saptanmış ve taahhüt edilen tüketici beklentilerini karşılayabilme özelliği” olarak ifade etmektedir. Gıdada kaliteyi ise daha değişik açıdan bakmak gerekir. Şöyle ki: Gıdada, hijyenik kalite (güvenirlik)den, besin değerinden, tazelikten, fonksiyonel kaliteden(Ör. Dayanıklılık, konfor, ambalajda fonksiyonellik) duyusal kaliteden bahsetmek mümkündür.
(0)