- Gıda Maddesi Nedir?
- Gıda Bileşeni Nedir?
- Gıda Bulaşanları Nedir?
- Gıda Güvencesi Nedir?
- Gıda Güvenliği Nedir?
- Gıda Hijyeni Nedir?
- Gıdada Kalite Deyince Ne Anlaşılır?
- Gıdada Risk Nedir?
- Gıda Güvenliği Politikası Nedir?
- Gıda Hassasiyeti Nedir
- Gıda Hassasiyeti Neden Oluşur?
- Gıda İntoleransı Nedir?
- Gıda İntoleransına Ne Yol Açar?
- Gıda Alerjisi Nedir?
- Gıda Alerjisi Ve İntoleransı Belirtileri Hangi Yaşta Meydana Gelir?
- Gıda Alerjisine Karşı Kimler Risk Altındadır?
- Gıda Alerjilerinin Bir Tedavisi Var mıdır?
- İnsanlar Hangi Çeşit Gıdalara Karşı Alerji Olurlar?
- Gıda Zehirlenmesi Nedir?
- Gıdada Karşılaşılabilecek Başlıca Tehlikeler Nelerdir?
- Mikrobiyolojik Tehlikeler Nelerdir?
- Fiziksel Tehlikeler Nelerdir?
- Kimyasal Tehlikeler Nelerdir?
- Mikroorganizmaların Başlıca Bulaşma Kaynakları Nelerdir?
- Mikropları Nasıl Uzak Tutarız?
- Probiyotik Nedir?
Mikrobiyolojik tehlikeler hastalık yaratan tehlikelerdir. Gözle görülmez mikroorganizmalardan kaynaklanır, çok etkili ve tehlikelidirler. Gıda güvenliğini sağlarken mikrobiyolojik tehlikelerin elimine edilmesi yapılması gereken en önemli husustur. Mantar, küf, mikrop, maya gibi mikroorganizmaların ortadan kaldırılması, etkisizleştirilmesi gerekir. Küf ve mayalar hem gözle hem de duyusal olarak görülebilir.
Bakteriler ise bizim için çok tehlikelidir çünkü genellikle gözle görülemez. Gerek kendileri gerekse ürettikleri toksinler bizi hasta edebilir. Toksinlerin vücutta aşırı birikmesi sonucunda kanserin oluşma olasılığı yüksektir.
(0)