Yeni gerçekleştirilen bir araştırmaya göre süt ürünlerinin tüketimi ve bu ürünlerde bulunan besin maddeleri kas kaybını azaltarak yaşlılıkta güçsüzlüğün önüne geçiyor.
İngiliz Süt Konseyi tarafından bu hafta açıklanacak olan Süt Ürünleri ve Sağlıklı Yaşlanma adındaki rapor, bu yılın sonlarına doğru yayınlanacak.
Her ne kadar üzerinde çok daha fazla çalışma yapılması gereken bir alan da olsa ilk araştırmalar süt ürünlerinde bulunan yüksek kaliteli proteinlerin kas miktarının korunmasına yardımcı olarak yaşlı kişilerde güçsüzlük ve kırılganlığın önüne geçtiğini göstermekte.
Diğer hiçbir gıdanın benzer miktarlarda kalsiyum sağlayamadığını belirten Süt Konseyi Beslenme Bölümü Direktörü Dr. Anne Mullen, bu nedenle süt ürünlerinin her insanın diyetlerinde kesinlikle bulunması gereken bir gıda olduğunu belirtti.
Kemik hastalıklarının ilerleyen yaşlarda birçok insan için büyük sıkıntılar yarattığını da ifade eden Mullen, süt ürünlerinin yaşlılıkta kemiklerin güçlü kalmasını sağlayacağını söyledi.
Mullen ayrıca süt ürünlerinin yüksek kaliteli proteinler açısından oldukça zengin olduğunu ifade ederek protein kalitesine birçok noktada gereğinden çok daha az önem verildiğini ve özellikle yaşlılara yönelik tavsiyelerde daha iyi tanıtılması gerektiğini söyledi.
GIDAHATTI DERGİSİNİ ÜCRETSİZ İNDİRİN
(32)