Nestlé Türkiye, Türkiye Diyetisyenler Derneği işbirliğiyle “İyi Beslen, Mutlu Yaşa” Programı başlattı. Program kapsamında 10 ilde 150 bin kişiye ulaşılarak, beslenme, fiziksel aktivite, ruh ve zihin sağlığı konusundaki öneriler paylaşılacak. 2015 yılında yüzde 17 büyüyen Nestlé Türkiye, 2020 yılına kadar 550 milyon TL daha yatırım yapacak.
Dünyanın lider “Beslenme, Sağlık ve İyi Yaşam” şirketi Nestlé, dünyadaki kuruluşunun 150. yılında Türkiye Diyetisyenler Derneği işbirliğiyle, Türkiye’de 10 ili kapsayan “İyi Beslen Mutlu Yaşa Sohbetleri” programını başlattı. Üç yıl devam edecek programın ilk yılında, 150 bin kişiye ulaşılması hedefleniyor.
Nestlé Türkiye’nin program kapsamında işbirliği yaptığı uzmanlar; Acıbadem Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı ve Türkiye Diyetisyenler Derneği İstanbul Temsilcisi Prof. Dr. Murat Baş, İyi Yaşam Danışmanı Elvan Demirkan, Serbest Dalış Dünya Rekortmeni ve Diyetisyen Şahika Ercümen ve Spor Eğitmeni Murat Bür, etkinliklerde konuşmacı olarak yer alacaklar. Konuşmacılar, “İyi Beslen, Mutlu Yaşa Sohbetleri” programı kapsamında 10 ilde 25 farklı lokasyonda gerçekleştirilecek etkinliklerde uzmanlık alanlarındaki deneyimlerini ve önerilerini halk ile paylaşacaklar, Nestlé Türkiye’nin beslenme, sağlık ve iyi yaşam konularında kamuoyunda farkındalık yaratma çalışmalarına katkı sağlayacaklar.
Nestlé Türkiye, şirketin 150. yılı vesilesiyle başlattığı “İyi Beslen, Mutlu Yaşa” programını tanıtmak üzere Nestlé Türkiye CEO’su Félix Allemann’ın ev sahipliğinde, Türkiye Diyetisyenler Derneği Başkanı Prof. Dr. Muhittin Tayfur’un ve uzmanların katılımıyla bir basın toplantısı düzenledi.
Félix Allemann: “Önceliğimiz mutlu bir yaşam için doğru beslenme bilinci oluşturmak”
Toplantının açılış konuşmasını yapan Nestlé CEO‘su Félix Allemann, Henri Nestlé’nin 1866 yılında İsviçre’nin Vevey kasabasında prematüre bir bebeğin anne sütü ile beslenemediğini öğrenip ‘farine lactée’ adında ilk süt bazlı bebek mamasını geliştirmesi ve bebeğin yaşamını kurtarmasıyla Nestlé’nin öyküsünün başladığını söyledi. Şirketin 150 yıllık beslenme, sağlık ve iyi yaşam yolculuğunun ilk günkü heyecanla devam ettiğini belirten Allemann, sözlerine şöyle devam etti:
“Nestlé olarak faaliyet gösterdiğimiz 189 ülkede her gün ürünlerimizle 1 milyar’ın üzerinde kişiye ulaşıyoruz. Dünyanın en büyük Ar-Ge ağına sahip olan Nestlé’nin Ar-Ge çalışmalarına yılda 1.7 milyar dolar yatırım yapıyor. Nestlé’nin Ar-Ge ağında 5,000 bilim adamı çalışıyor. Her yıl 300‘ü aşkın bilimsel yayın yayınlanıyor ve 80 yeni patent alınıyor, gıda ve beslenme alanında geleceğe ışık tutacak araştırmalar gerçekleştiriyor. Nestlé olarak amacımız daha lezzetli ve daha sağlıklı yiyecek ve içecekler sunarak, hayatın her evresinde insanların iyi beslenmesine ve mutlu yaşamasına katkıda bulunmak.”
Nestlé’nin beslenme, sağlık ve iyi yaşam konularında farkındalığı artırmaya öncelik verdiğini belirten Allemann, şirket olarak bireylerin doğru tercihleri yaparak daha mutlu bir yaşam sürdürebilmelerine yardımcı olmayı amaçladıklarını ifade etti. Allemann, “Tüketicilerimizin bilinçli seçimler yapmalarını desteklemek için ürün paketlerimizde porsiyon bilgisinin de dahil olduğu geniş kapsamlı beslenme bilgisine yer veriyoruz. Buna ek olarak ‘İyi Beslen, Mutlu Yaşa’ isimli dijital platformumuz ve sosyal sorumluluk projelerimiz aracılığıyla beslenme, sağlık ve iyi yaşam alanlarında faydalı bilgiler sağlıyoruz. Toplum için paylaşılan değer yaratmak üzere uzmanlar, akademisyenler, kamu kuruluşları ve STK’larla işbirlikleri gerçekleştiriyoruz” diye konuştu.
“İyi Beslen Mutlu Yaşa” Programı 3 yılda 500 bin kişiye ulaşacak
Nestlé’nin dünyadaki 150. Yılının kuruluş yıldönümü vesilesiyle düzenlenen ve Türkiye’de 10 ili kapsayan “İyi Beslen, Mutlu Yaşa Sohbetleri” programı hakkında da bilgi veren Nestlé Türkiye CEO’su Félix Allemann, yerel belediyeler ile işbirliğinde gerçekleştirilecek etkinliklerin, Nestlé’nin çoklu–üretim tesisi ve su fabrikalarının bulunduğu Bursa ilinden başlayacağını ifade etti. Allemann, “İyi Beslen, Mutlu Yaşa Sohbetleri” programının Bursa’dan sonra İzmir, Antalya, Ankara, Trabzon, Samsun, Kayseri Adana, Gaziantep ve İstanbul’da halkla buluşacağını belirterek, şu bilgileri verdi:
“Programı bu yıl Türkiye’de diyetisyenlik mesleğinin 50. yılını kutlayan ve toplumun bilinçlendirilmesi konusunda bizimle aynı amacı taşıyan Türkiye Diyetisyenler Derneği’nin işbirliğinde gerçekleştirmekten büyük mutluluk duyuyoruz. İlk yılında 3 milyon TL’lik bir yatırımla gerçekleştirdiğimiz programın bu yıl içinde 150 bin kişiye ulaşmasını hedefliyoruz. 3 yıl sürecek programın sonunda da hedefimiz 500 bin kişiye ulaşmak.
150. yılımızda bu programla halkımızı bulundukları yerde uzmanlarla birlikte ziyaret ederek, sağlıklı beslenme, fiziksel aktivite, ruh ve zihin sağlığı ile ilgili merak ettikleri bilgilere kolayca ulaşmalarını sağlamak istedik. Uzmanlarımız 1, 5 saat boyunca dengeli beslenme, fiziksel aktivitenin nasıl günlük hayatın bir parçası olacağı, günlük stresle nasıl baş edilebileceği, rahat bir uyku için ne yapılması gerektiği, nefesin nasıl düzenlenmesi gerektiği yani kısaca; iyi yaşam için neler yapılabileceğini paylaşacaklar. Ayrıca katılımcıların vücut kompozisyon ve vücut kütle indeksi ölçümleri yapılacak. Buradaki aktivitelerimizi dijital platformlardan da geniş kitlelere ulaştıracağız.”
Muhittin Tayfur: Diyetisyenlik mesleğinin 50. Yılı
Nestlé’nin “İyi Beslen Mutlu Yaşa” programında işbirliği yaptığı Türkiye Diyetisyenler Derneği Başkanı Prof. Dr. Muhittin Tayfur ise bu yıl Türkiye’nin ilk diyetisyenlerinin mezun olarak iş yaşamına atılmalarının 50. yılını kutladıklarını söyledi. Tayfur, “Türkiye Diyetisyenler Derneği olarak, toplumun beslenme, sağlık ve yaşam kalitesi ile ilgili farkındalığının artmasına katkıda bulunmak bizim asli görevimiz. Bireylerin bu anlamda bir yaşam tarzı benimsemeleri ancak yeterli ve dengeli beslenme bilincinin yaygınlaştırılması ve geliştirilmesiyle mümkün. Bu program ile Türk toplumunun beslenme, sağlık ve yaşam kalitesi ile ilgili farkındalığının artmasına katkıda bulunmayı çok önemsiyoruz.” dedi.
Formül: Dengeli beslenme, fiziksel aktivite, ruh ve zihin sağlığı
“İyi Beslen, Mutlu Yaşa Sohbetleri” programı kapsamında Türkiye’de 10 ilde gerçekleşecek etkinliklere katılacak uzmanlar da basın toplantısında görüşlerini paylaştılar. Acıbadem Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı ve Türkiye Diyetisyenler Derneği İstanbul Temsilcisi Prof. Dr. Murat Baş, “ Sağlıklı ve mutlu bir yaşamın temeli, dengedir. Etkinlikler sırasında kişilerin sağlıklı beslenme için doğru seçimleri nasıl yapabileceklerini, besinleri hangi miktarda ve sıklıkta yemeleri gerektiğini ve bunu hayatlarında nasıl sürdürülebilir kılabileceklerini anlatacağız” diye konuştu.
Spor Eğitmeni Murat Bür ise fiziksel aktivite kadar kişinin yaptığı bu aktivitenin sürdürülebilir olmasının da çok önemli olduğunu belirterek, “İnsanlar spor yapmaya başlıyorlar ama kısa sürede bırakıyorlar. Oysa önemli olan düzenli, belli bir tempoda , belli aralıklarla ama kesintisiz spor yapmaktır. Kolay, en az masraflı, her zaman ve her yerde yapılabilecek bir spor var; yürümek.” dedi.
İyi Yaşam Danışmanı Elvan Demirkan da kişinin zihnine ve ruhuna özen göstermesinin uzun ve sağlıklı bir ömür için beslenme ve fiziksel aktivite kadar önemli olduğunu belirtti. Demirkan, “Nasıl beslendiğimiz, nasıl uyuduğumuz, nasıl düşündüğümüz, strese karşı tepkilerimiz ve daha bir çok unsur yıllar içinde ne kadar yıprandığımızı belirliyor. Ben turumuz sırasında kişilere ruh sağlıklarını korumak ya da rahat bir uyku uyumaları için, hayatlarını kolaylaştıracak ve her gün daha iyi yaşamalarına yardımcı olacak ipuçları vereceğim” ifadelerini kullandı.
Nestlé Türkiye 2015 yılında yüzde 17 büyüdü
Basın toplantısında Nestlé’nin Türkiye’deki faaliyetleri hakkında da bilgi veren Nestlé Türkiye CEO’su Félix Allemann, şirketin 100 yılı aşkın süredir Türkiye gıda sektöründe faaliyet gösterdiğinin altını çizdi. Allemann, şöyle devam etti:
“Türkiye’deki en köklü şirketlerden biri olmaktan gurur duyuyoruz. İlk satış ofisimizi 1909 yılında Karaköy’de açtık, ilk fabrikamızı 1927 yılında Feriköy’de kurduk. Türk gıda sektöründe, ilk süt bazlı bebek maması, ilk fıstıklı çikolata DAMAK, ilk çözünebilir kahve NESCAFE ve ilk çikolatalı toz içecek NESQUIK ile pek çok kategoride öncülük yaptık. Bugün, su, kahve, çikolata, toz içecekler, hazır içecekler, ev dışı tüketim, kahvaltılık gevrekler, mutfak ürünleri, dondurma, bebek beslenmesi, evcil hayvan beslenmesi ve medikal beslenme olmak üzere 12 farklı kategoride 800 farklı ürünü tüketicilerimizle buluşturuyoruz. Bursa’da Karacabey ‘deki çoklu üretim tesisimiz ve Kestel’deki su tesisimiz ile 2 fabrikayla faaliyet gösteriyoruz. Türkiye’de 3,800 kişiyi doğrudan ve yaklaşık 7,000’in üzerinde kişiyi de dolaylı istihdam ediyoruz.
2020’ye kadar 550 milyon TL yatırım
80 milyonluk nüfusuyla Türkiye büyük bir potansiyele ve Nestlé için stratejik öneme sahip. 2015 yılı bizim için çok iyi bir yıl oldu, yüzde 17 büyüme gerçekleştirdik. Türkiye, tüm Nestlé pazarları arasında en hızlı büyüyen pazarlardan biri, son 8 yılda her yıl ortalama yüzde 15 büyüyoruz. Son 8 yılda Türkiye’ye 500 milyon TL yatırım yaptık, 2020’ye kadar 550 milyon TL daha yatırım yapmayı planlıyoruz.”
GIDAHATTI DERGİSİNİ ÜCRETSİZ İNDİRİN
(2)