2016 yılında ‘Dönüşüm Doğamızda’ konseptiyle sürdürülebilirlik odaklı ortak çalışmalara hız veren DİMES ve Tetra Pak, Beşiktaş Belediyesi ev sahipliğinde yeni bir etkinliğe imza attı. Çocukların doğa sevgisinin ve doğayı sahiplenme duygusunun desteklenmesi hedefiyle düzenlenen etkinlikte 90 ilköğretim öğrencisi, Ulus Meyve Bahçesine fidan dikimi gerçekleştirildi.
Birlikte atılacak küçük adımların, yapılacak küçük şeylerin, büyük değerlere dönüşmesini hedefleyen DİMES, Tetra Pak iş birliğinde çevre sürdürülebilirliği alanında daha fazla değer üretmek için, geleceğin büyükleri çocuklar başta olmak üzere, tüm paydaşlarıyla el ele veriyor.
2016 yılında ‘Dönüşüm Doğamızda’ konseptiyle geri dönüşüm, çevrenin ve doğanın korunması konularında toplumsal bilinci geliştirmeye odaklanan DİMES ve Tetra Pak, bu iş birliği kapsamında özellikle çocukların farkındalığını artırmaya, olumlu davranış alışkanlıklarını desteklemeye yönelik etkinlikler gerçekleştiriyor.
Dönüşüm Doğamızda konseptiyle yürütülen çalışmalar kapsamında ayrıca, Tetra Pak’ın Milli Eğitim Bakanlığı himayesinde 2004 yılında başlattığı, İstanbul Üniversitesi iş birliği ile devam eden ve DİMES’in 5 yıldır destek verdiği ‘Küçük Şeyler Doğayı Yeniler’ projesiyle 2016 yılında çevre ve geri dönüşüm konulu eğitimlerle 10 bin ilkokul öğrencisine ulaşılması da yer alıyor.
Beşiktaş Belediyesi ev sahipliğinde fidan dikim deneyimi
DİMES ve Tetra Pak bu bağlamda, Beşiktaş Belediyesi iş birliğinde, ilköğretim çağındaki çocukların doğa sevgisini, doğaya sahip çıkma duygusunu desteklemeyi hedefleyen önemli bir etkinliğe imza attı.
Beşiktaş Belediyesi’nin ev sahipliğinde, Ulus Meyve Parkı’nda düzenlenen etkinlikte, bölge okullarından 90 ilköğretim öğrencisine, fidan dikim deneyimi yaşatıldı. Bu etkinlik için, DİMES’in Türkiye’nin ilk kamu ve özel sektör girişimi olarak Tokat – Kazova’da 2003 yılında meyvecilik ve süt sığırcılığı için faaliyete geçirdiği Vasfi Diren Çiftliği’nden, 100 meyve fidanı getirtildi. Çiftlikte üretilen fidanlar, kaliteli meyve üretiminin sürdürülebilirliği amacıyla her yıl 10 binlerce tarım üreticisine ücretsiz olarak dağıtılıyor.
Etkinliğe katılan ve fidanları bizzat diken öğrencilere, ayrıca Geri Dönüşüm konusunda da kapsamlı bilgilendirme yapıldı ve özel bir eğitim setiyle Tetra Pak karton ambalajlarının nasıl kağıda dönüştürüldüğü gösterildi.
(8)