Sürdürülebilir Yaşam Kolektifi’nin gönüllü çabalarıyla gerçekleşen “Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali”, dokuzuncu yılında da, onlarca yönetmenin belgesel formatındaki filmleriyle bu hikayeleri görünür kılmayı amaçlıyor.
Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali (SYFF) paylaşımcı, açık, adil, anlayışlı, çeşitliliği kucaklayan, gezegene ve üzerindeki yaşama değer veren bir toplum hayaliyle ortaya çıktı. Festival, yıllar içerisinde birçok şehre yayılarak, katılımcılarına yaşamlarında değişim yaratmaları için ilham ve güç veren bir buluşma haline geldi.
Sürdürülebilir Yaşam Kolektifi tarafından Surdurulebiliryasam.tv ve Kelebek Etkisi Derneği işbirliği ile hayata geçen Festival, bu sene 18-20 Kasım tarihleri arasında gerçekleşecek. Dokuzuncu yılında da yaratıcı çözümler içeren, birbirinden etkileyici hikayeleri konu alan belgesellerden oluşan SYFF 2016 seçkisi, ücretsiz olarak izleyiciyle buluşacak.
Ankara’da bu sene dördüncü kez düzenlenen festival, 350Ankara, İnşaat Mühendisleri Odası Ankara Şubesi, Change for Climate (C4C) ve Toplum Gönüllüleri Vakfı Ankara Kültür Sanat Grubu işbirliği ile İnşaat Mühendisleri Odası Kültür ve Kongre Merkezi, Rüştü Özal Salonu ve Teoman Öztürk Salonu‘nda gerçekleşecek.
Filmler izleyeciler için önemli ilham kaynağı!
Sürdürülebilir bir yaşam ancak hep birlikte mümkün! İçinde yaşadığımız gezegene şekil vermeye gücü yeten bir tür olarak yaşamın serpildiği bir dünya yaratmak bizim elimizde… Belki de tek ihtiyacımız bunun mümkün olduğunun topyekun bilincine ulaşmak.
Farklı ülkelerden özenle seçilmiş belgesel filmler yüzlerce gönüllünün desteği ile 9. yılında 19 il ve ilçede izleyicisiyle buluşuyor. Amaç, bu bilincin yaygınlaşmasına ve ihtiyacımız olan yeni hikayenin yaratılmasına katkı vermek.
Çeşitlilik, sürdürülebilir yaşam için olmazsa olmaz
SYFF’nin amacı sürdürülebilir bir yaşamın ancak çeşitlilikle mümkün olacağı bilinciyle toplumun her kesiminden katılımcıları bir araya getirmek.
Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali (SYFF), çiftçileri, iş sahiplerini, şirket çalışanlarını, kamu ve yerel yönetim çalışanlarını, öğrencileri ve öğretmenleri, çocuğunun gelecekte nasıl bir dünyada yaşayacağını merak eden ebeveynleri, akademisyenleri ve aktivistleri bu belgeselleri birlikte izlemeye davet ediyor.
(6)