İngiltere gıda ve içecek üretim endüstrisini temsil eden önemli bir kuruluş olan Gıda ve İçecek Federasyonu (FDF) bilimsel konular yetkilisi Helen Munday yaptığı açıklamada tedarik zinciri iyileştirmeleri ve sürdürülebilirliğin getirilerini vurguladı.
Munday’e göre, gıda ve içecek üreticileri, tedarik zinciri iyileştirmeleri ve sürdürülebilir adımlar yoluyla önemli maliyet tasarrufları sağlayabilir.
Tedarik zinciri iyileştirmeleri hafife alınmamalı
Munday, yalnızca bir kamyonun ortalama hızını arttırmasının yakıt verimliliğini çok etkilemediğini, ancak üreticinin filosundaki tüm araçların bunu yapması halinde önemli bir verimlilik artışı sağlanabileceği söyledi.
‘Sürdürülebilirlik işletmeler açısında akıllı bir karar’
Munday, Gıda ve İçecek Federasyonu’nun Tedarik Zincirlerini Sürdürülebilir Hale Getirme konvansiyonunda bir konuşma yaptı ve şunları söyledi:
“Sürdürülebilir olmanın işletmeler için akıllı bir karar olduğunu düşünüyorum. Büyük bir işletmeniz varsa, kendi dünyanızda yaptığımız her şeyin büyük bir etkisi olur.”
Sürdürülebilirliğin işletmeler için ne anlama geldiğini anlatan Munday, firmaların sürdürülebilir olma konusunu neden önemsemesi gerektiğine de değindi.
‘İşletmenizin geleceği’
Munday sözlerini şu şekilde sürdürdü:
“Gıda üreticisi olarak kaynakları dikkatli kullanmalısınız. Bunun en basit nedeni geleceği de düşünmeye çalışıyor olmanız. Geleceği düşünürken gerçekten büyük düşünüyorsanız gezegenin geleceğini; işletme seviyesinde düşünüyorsanız işletmenin geleceğini düşünüyorsunuz demektir.”
Wyke Farms firmasının yönetici direktörü Richard Clothier’e göre, kendi süt işletmesi daha sürdürülebilir olmakla hem maliyetten tasarruf etmiş, hem de fosil yakıtlara bir alternatif bulmuş.
(5)