Türk kanatlı sektörünün önde gelen firmalarından Banvit, müşterilerini şirketin sorumlu antibiyotik uygulaması hakkında bilgilendirdi. Banvit’in canlı üretim sürecinde antibiyotik kullanımına ilişkin bağımsız denetim sonuçları da kamuoyuna açıklandı.
Banvit, İstanbul Maslak Ofisi’nde, 31 Ocak’ta düzenlediği toplantıda Perakende Zincirleri, Catering Firmaları ve Hızlı Türketim Ürünleri portföyünde yer alan müşterileriyle bir araya geldi.
Şirket yetkilileri Banvit’in canlı üretim sürecinde uyguladığı Sorumlu Antibiyotik Politikaları ve tüm broiler kümeslerini kapsayan ilk denetim sonuçları hakkında bilgiler aktardı.
Canlı üretim sürecinde ilk denetim sonuçları
2006 yılından bu yana yaptığı iyileştirmeler sonucunda, 2014 yıl sonu itibarıyla canlı üretiminde tedavi amaçlı ilaç kullanımını azalttığını geçen yılın başında kamuoyuna açıklayan Banvit, devam eden iyileştirme çalışmaları ve Sorumlu Antibiyotik Uygulama Politikaları kapsamında, canlı üretim sürecini gönüllü olarak Merieux NutriSciences kuruluşu olan Kalite Sistem Laboratuvarları’nın denetimine açtı. İstanbul’daki toplantıda, Ocak ayında yapılan ilk denetim sonuçları da müşteriler ile paylaşıldı.
Buna göre, sadece sürü sağlığı problemlerinde resmi ve kayıtlı reçete ile kullanımına izin verilen antibiyotiklerin, Banvit’in tüm Türkiye çapında faaliyet gösteren Balıkesir, İzmir ve Elazığ toplamında yer alan tüm yetiştirici ve kümeslerinde büyük bir oranda tedavi amaçlı antibiyotik dahi kullanılmadan canlı broiler üretimi gerçekleştirildiği, yapılan kontroller ve habersiz denetimler ile tespit edildi.
Şirket, Kalite Sistem Laboratuvarları’na gönüllü olarak her 3 ayda bir yaptıracağı kontrol ve denetimlerle ortaya çıkacak Sorumlu Antibiyotik Uygulaması sonuçlarını, müşterileri ve kamuoyu ile paylaşmayı sürdürecek.
Tedavi amaçlı antibiyotik kullanılmadan kesime sevk ediyor
Bu alanda sürdürdüğü çalışmalarla gelecekte canlı üretim sürecinde hiç antibiyotik kullanmadan piliç yetiştirebilmeyi hedefleyen Banvit, canlı üretim sürecindeki antibiyotik azaltımını tespit etmek amacıyla kendi laboratuvarlarında yaptığı test sonuçlarına göre 2014 yılından bu yana çiftliklerinde ürettiği piliçlerin ortalamada minimum yüzde 85’ini, tedavi amaçlı antibiyotik dahi kullanmadan kesim sürecine sevk ediyor.
Ocak ayında Banvit’in yüzde 79,48’ine denk gelen hisselerinin, dünyanın en büyük gıda şirketlerinden olan Brezilya merkezli tavuk üreticisi BRF S.A.’nın bağlı ortaklığı BRF GmbH’ya 915.06 milyon TL’ye satışı için hisse satış sözleşmesi imzalanmıştı.
(15)