Webinar: Çiğ Sütte Aflatoksin Problemi
Aflatoksin küf mantarları tarafından üretilen bir toksik bir maddedir. Aflatoksine neden olan küf mantarları doğada her yerde bulunabilir, sadece uygun ortamı bulduklarında aflatoksin üretebilirler. Süt üretiminde, yemler vasıtası ile alınan aflatoksinin süt hayvanlarının sütüne geçtiği, sonrasında ise süt ürünlerinde de aflatoksin bulunabileceği ihtimaline karşın çok sıkı tedbirlerin alınması ve kontrollerin yapılması gerekmektedir.
Çiğ süt, yem ve süt ürünleri üretimi yapan üreticilerimizi aflatoksin tehlikesi hakkında bilinçlendirmek, alınması gereken tedbirler ve kontrol yöntemleri hakkında bilgilendirmek amacı ile; 05 Mart 2021, Cuma, 14.00 – 16.00 saatleri arasında Çiğ Sütte Aflatoksin Problemi konulu bir Webinar düzenlenecektir.
Webinarda, Prof. Dr. Bülent KABAK, Çiğ Sütte Aflatoksin Sorununa ilişkin bilgiler verecektir. Ayrıca aflatoksin kontrol yöntemleri ve süt ve süt ürünleri üretiminde yaratabileceği sorunlar konunun uzmanları ve uygulayıcılar tarafından ele alınacaktır. Çiğ süt, yem üreticisi çiftçilerimiz ve süt ürünleri üreticileri Webinar süresince konu ile ilgili sorular sorabileceklerdir.
Eğitime çiğ süt ve yem üretimi yapan çiftçilerimiz ile süt ürünleri üreten üreticilerimiz davetlidir. Online olarak ZOOM Webinar üzerinden düzenlenecek toplantıya aşağıdaki link üzerinden kayıt olabilirsiniz.
Eğitim Toplantısına kimler katılmalı?
- Çiğ süt üreticisi çiftçiler,
- Yem üreticileri,
- Kooperatif ve birliklerin süt toplama sorumluları,
- Süt ürünleri üreticileri,
- Çiğ süt kabul ve kontrol sorumluları,
- Süt ürünleri üreten firmaların üretim, ARGE, kalite sorumluları
Kayıt Linki: https://www.maysagida.com.tr/en/event_register/1
Kayıt işlemi sonrasında, webinar öncesi tarafınıza ZOOM katılım linki gönderilecektir.
Bilgi için; asudiletisim@asuder.org.tr
(101)