Süt ve Süt Ürünleri Dış Ticaret İstihbaratı ve Hedef Pazarlar Eğitimi
29 Şubat 2024 – Online – 09:30- 16:30
ASÜD Sektörel Gelişim Programları kapsamında düzenlemiş olduğumuz eğitim ve etkinliklerimize bir yenisini daha ekliyoruz.
Rekabet şartları her geçen gün zorlaşan dünya süt ürünleri pazarında, ülkemizin payını artırmak ASÜD olarak önceliklerimiz arasındadır. Bu doğrultuda süt ve süt ürünleri sektöründe faaliyet gösteren firmalarımızın ihracat kapasitesini geliştirmeyi, hedef pazarların tespiti yöntemlerini öğrenmelerini, ihracat pazarlaması için bilgi sistemlerini verimli olarak kullanmalarını hedefliyoruz.
Bu doğrultuda düzenlemiş olduğumuz “Süt ve Süt Ürünleri, Dış Ticaret İstihbaratı ve Hedef Pazarlar Eğitimi” sektörde faaliyet gösteren firmalarımızın temsilcilerinin katılımına açıktır.
Online olarak düzenlenecek, bir günlük eğitim süresince konu başlıklarına değinirken, dünya süt ürünleri pazarını inceleyerek, yorumlayabilecek, pazardaki potansiyel fırsatları, ülkeleri keşfederek, firmamız için ihracat önceliklerimizi belirlemiş olacağız.
- Ticari bilgi ve istihbarat sistemi.
- Rakip ve müşteri istihbaratı, alan istihbaratı.
- Hedef pazar araştırmaları. Rakip ülkelerin tespiti.
- Hedef pazar matrisinin hazırlanması.
- Dağıtım ağı ve hedef müşteri gruplarının tespiti.
- Tarife dışı engeller ve diğer faktörler.
- Konşimento veren sitelerin indekslenmesi.
- Ticari bilgi indeksleri kullanımı.
Eğitmen: Yaman Koç
Eğitim Ücreti: 400 TL (lütfen ödeme dekontunun açıklama kısmına “BAĞIŞ” olarak belirtiniz)
Dernek gelirlerinin bankalar aracılığı ile tahsili halinde banka tarafından düzenlenen dekont veya hesap özeti gibi belgeler, alındı belgesi yerine geçmekte dolayısıyla, derneğin banka hesabına yatan paralar için ödeme belgesi düzenlenmesine gerek bulunmamaktadır. Lütfen banka dekontu açıklama kısmına “BAĞIŞ” olarak belirtin ve dekontu kayıt formundaki <Dosya Ekle> kısmından yükleyin.
Banka Hesap Bilgileri
Banka : QNB Finansbank Çetinemeç Şubesi (868)
Hesap Adı : Ambalajlı Süt ve Süt Ürünleri Sanayicileri Derneği
Iban No : TR100011100000000064360216
Vergi No: : HİTİT V.D. 068 078 5494
Kayıt: Eğitim ücretini bankaya yatırdıktan sonra, aşağıdaki linkte yer alan formu doldurarak, banka dekontunu form üzerinden sisteme yüklemeniz gerekmektedir. Online eğitim katılım linki tarafınıza mail ile gönderilecektir.
Kayıt Formu: https://forms.gle/73UEzaqJQy1RLAex9
İletişim ve detaylı bilgi: asudiletisim@asuder.org.tr
YAMAN KOÇ KİMDİR?
1956 Ankara doğumlu. Evli 2 çocuk babası. TED Ankara Koleji ve Dil tarih Coğrafya Fakültesi Tiyatro Bölümünü bitirdi. 1986 yılında dış ticaret firmalarında eleman olarak işe başladı. 1993 yılında Türkiye Orta Ölçekli İşletmeler Vakfı’nın (TOSYÖV) Yan kuruluşu profil A.Ş. ’de danışman olarak 5 yıl çalıştı. Bu süreçte TOSYÖV üyesi firmalara dış ticaret danışmanlığı ve eğitimler verdi. 1998’den itibaren serbest danışman olarak ve dış ticaret istihbarat danışmanı olarak çalışıyor. 2002’de YK Danışmanlık ve 2014’de Yaman Koç Eğitim, Danışmanlık ve Araştırma şirketlerini kurdu. Hala bu şirketi ile faaliyetlerini yürütüyor. 2013 yılından beri Karatay Üniversitesinde öğretim görevlisi olarak dış ticaret istihbaratı üzerine dersler verdi.
Dış ticaret istihbaratı üzerine yayınlanmış 5 kitabı vardır;
-
Koç Yaman, Dış Ticarette hedef Pazar Analizi ve Dış Ticaret istihbaratı” Bölümü, (A’dan Z’ye Dış Ticaret Kitabı, 3. Bölümü) Gazi Kitabevi, Ankara, 1. Baskı, Aralık 2020
-
Koç Yaman, “Yeni Nesil Dış Ticaret İstihbaratı”, Kuzgun Kitapevi, Kasım 2016
-
Koç Yaman, “Dış Ticarette rekabet İstihbaratı” Bölümü, (Dış Ticaret İşlemler ve Uygulamalar Kitabı 13. Bölümü) Gazi Kitabevi, 9. Baskı, Mart 2014
-
Koç Yaman, “Dış Ticaret İstihbarat Kanalları” İSO Yayını,
-
Koç Yaman, “Ticari İstihbarat ve Çağdaş İhracatın Stratejisi”, Gazi Kitabevi, Mart 2011
Çok sayıda makalesi, sunumları ve Kurumlar için hazırladığı ve basılmış 25 Pazar araştırması vardır.
Türkiye’de Dış ticaret istihbaratının kurucusu, öncüsü ve geliştiricisidir.
Şu ana kadar 1000’den fazla firmaya dış ticaret istihbaratı danışmanlığı ve eğitimleri verdi.
2016 yılında, kendi geliştirdiği Projesi “Dış Ticaret İstihbarat merkezlerini” (DTİM) kurmaya başladı. 2022 yılı itibariyle 13 Merkeze ulaşıldı. Burada yetiştirilen uzmanlar eliyle üye firmalara dış ticaret istihbarat danışmanlıkları ve ticari istihbarat sağlanmaktadır.
(427)