- Gıda Maddesi Nedir?
- Gıda Bileşeni Nedir?
- Gıda Bulaşanları Nedir?
- Gıda Güvencesi Nedir?
- Gıda Güvenliği Nedir?
- Gıda Hijyeni Nedir?
- Gıdada Kalite Deyince Ne Anlaşılır?
- Gıdada Risk Nedir?
- Gıda Güvenliği Politikası Nedir?
- Gıda Hassasiyeti Nedir
- Gıda Hassasiyeti Neden Oluşur?
- Gıda İntoleransı Nedir?
- Gıda İntoleransına Ne Yol Açar?
- Gıda Alerjisi Nedir?
- Gıda Alerjisi Ve İntoleransı Belirtileri Hangi Yaşta Meydana Gelir?
- Gıda Alerjisine Karşı Kimler Risk Altındadır?
- Gıda Alerjilerinin Bir Tedavisi Var mıdır?
- Gıda Zehirlenmesi Nedir?
- Gıdada Karşılaşılabilecek Başlıca Tehlikeler Nelerdir?
- Mikrobiyolojik Tehlikeler Nelerdir?
- Fiziksel Tehlikeler Nelerdir?
- Kimyasal Tehlikeler Nelerdir?
- Mikroorganizmaların Başlıca Bulaşma Kaynakları Nelerdir?
- Mikropları Nasıl Uzak Tutarız?
- Probiyotik Nedir?
Mikroorganizmaların başlıca bulaşma kaynakları şunlardır:
• Su
• Toprak
• Bitkiler ve bitkisel ürünler
• Gıda kapları
• Hayvan ve insan bağırsak sistemleri
• Gıda işçileri
• Hayvan yemleri
• Hayvan deri ve postları
• Hava ve tozdur.
(0)