• Ev koşullarında süt ve süt ürünleri büyük kısmı buzdolabında saklanmalıdır. Buzdolabında olsa bile besinlerin saklama süresinin üzerinde dolapta tutulması, bakterilerin üremesine yol açar. Bu sebeple süt ürünleri dolapta saklanırken, üzerinde yazan son kullanma tarihlerine dikkat edilmelidir.
• Süt ve süt ürünleri, ambalajları açılmadığı takdirde, üzerinde yazılı olan saklama ısısında son kullanma tarihine kadar tazeliğini korur. Mikroorganizmaların çok kolay üremesi nedeniyle bu ürünler, ambalajları açıldıktan sonra mümkün olan en kısa sürede tüketilmelidir.
• Ürünlerin buzdolabında renk, tat ve koku değişikliğine uğramadan saklanabilmesi için folyolar, buzdolabı poşetleri ve cam kaplar kullanılması gerekmektedir.
• Dondurmalar ise buzluklarda ve derin dondurucularda saklanır. Bu ürünlerin saklama koşulları ile ilgili tüm bilgiler ambalajları üzerinde bulunur. Dondurmalar üzerilerindeki talimatlarına uygun olarak muhafaza edilmelidir.
• Çok miktarda alınan ve uzun sürede tüketilecek ürünler ise dondurulmadan önce porsiyonlara ayrılıp, uygun kaplara koyulmalıdır.
• Dondurma, çözüldükten sonra tekrar dondurulmamalı ve kısa süre içinde tüketilmelidir.
• Peynirler ambalajından çıkarıldıktan sonra saklama kabına alınmalı ve içerisine bir parça şeker koyulmalıdır. Bu işlem, peynirin üzerinde küçük damlalar oluşmasını sağlayıp, küflenmesini önler.
(0)