- Alerjen bileşenleri belirtirken, alerjen listesinden farklı bir isimde ancak herkes tarafından bilinen bileşenler için de alerjen listesindeki ismi parantez içinde belirtilmeli midir?
- Alerjen etiketlemesi yaparken örneğin ”Yoğurt tozu (Süt ürünü), Peynir altı suyu tozu(Süt ürünü) yerine Yoğurt tozu, peynir altı suyu tozu (Süt içerir)” demek yeterli midir?
- Kayıt onay yönetmeliğinin ek1’ine göre çiğ süt ve süt ürünleri işletmeleri toplama merkezi ve süt işleme tesisi olarak belirtiliyor. Burada belirtilen toplama merkezleri onaylı işletmeler kategorisinde mi değerlendirilmelidir?
- Geçiş süreci bittiğinde birincil süt üreticisinin mikrobiyolojik kriterlere uymadaki sorumluluğu nedir?
- Süt toplama merkezleri, süt işleme merkezleri ve çiğ süt üreten çiftlikler onay onay kapsamında mı değerlendirilmektedir?
- Çiğ süt ve hayvan hastalıkları ile ilgili kriterler uygun olmadığında onay nasıl yapılacak?
- Süt toplama merkezleri, süt işleme merkezleri ve çiğ süt üreten çiftlikler onay kapsamında mı değerlendirilmektedir?
- GKM bilgilerini vermek için farklı bir formak kullanılabilir mi?
- Tanımlama işareti ile işletme onay numarası arasında fark var mı?
- İşletmemiz yayınlanan yönetmeliklere uygun olup modernizasyona ihtiyacımız bulunmamaktadır. Ancak elimizde birsürü etiket var. Hemen başvuru yapmamız durumunda onay numarası verilecek, verilen onay numarasının da etiketlerde tanımlama işareti şeklinde yer alması gerekiyor. Etiketlerimizin elimizde kalmasını istemiyoruz. Ne yapacağız?
- Onay belgesi alınırken çalıştırılması zorunlu personel için odaya kayıt belgesi de isteniyor.İşletmemizde birden fazla mühendis/veteriner hekim mevcut. Bunların tamamının odaya kayıt olması gerekiyor mu? Her vardiya için zorunlu personel bulundurma zorunluluğu var mı?
Onay kapsamında bulunan çiğ süt toplama merkezi veya süt işleme tesisi bulunan gıda işletmecileri yönetmelikteki çiğ süt için verilen geçiş süresinin sonunda; aldıkları hammaddenin (çiğ sütün )öncelikle, Hayvansal Gıdalar İçin Özel Hijyen Kuralları Yönetmeliğinin 53. Maddesinin 1 nci fıkrasındaki “Çiğ sütü ve kolostrumu üreten ve/veya toplayan gıda işletmecisi; çiğ süt ve kolostrum üretimindeki sağlık gerekliliklerine, süt ve kolostrum üreten hayvancılık işletmelerinin hijyen gerekliliklerine, çiğ süt ve kolostrum için belirlenen kriterlere uymak zorundadır.” hükmüne uygun bir şekilde üretilmiş olduğundan emin olduktan sonra sütü işlemelerine kabul etmesi gerekmektedir.
(0)