Ak Gıda, sütteki kalite ve verimliliği iyileştirmek amacıyla yürüttüğü “süt sağımı ve kalitesi” eğitimlerine devam ediyor. Dünyada bu alandaki uzman isimlerden biri olan, Lactalis Grubu Eğitim ve Süt Teknikleri Sorumlusu Jerome Deniau tarafından, süt çiftçilerine yönelik eğitimler hazırlandı. Söz konusu eğitimler ile dünyadaki farklı verimlilik uygulamalarının, Türkiye’ye entegre edilmesi ve bu sayede süt konusundaki uzmanlığın arttırılması hedefleniyor. Ak Gıda Başkanı Ali Sözen, “Verdiğimiz bu eğitimlerin Türk çiftçiliğinin gelişmesinde önemli rol oynayacağını düşünüyoruz” dedi.
Eğitim programı; süt sağımı, sütün bakteriyolojik kalitesinin kontrol edilmesi, süt sağım desteği, çiftlik kalitesi denetimleri ve sütün hücresel kalitesinin kontrol edilmesi gibi konu başlıklarından oluşuyor. Eğitime katılan çiftçilere; hayvanda meme sağlığının korunması, süt sağım ekipmanının doğru kullanımı, sağım ve süt enfeksiyonların giderilmesi, sütün birleşimi ve kalitesi, ekipman temizliği alanlarında bilgilendirme yapılıyor.
Çiftçiler, yasa, düzenleme ve sağlık önlemleri noktasında bilgilendirildi
Üç gün süren programın sonunda katılımcı çiftçiler için teknik performans ve karlılık artışı imkânı sunulurken; yasa, düzenleme ve sağlık önlemleri konusunda da güncel bilgiler aktarılıyor.
Eğitim programıyla ilgili görüşlerini bildiren Ak Gıda Başkanı Ali Sözen; “Sektörde verdiğimiz bu eğitim programıyla dünya çapında sahip olunan uzmanlık ve bilginin, süt üreticilerimize aktarılmasını hedefliyoruz. Yüksek standartlardaki bu bilgi ve deneyimleri çiftçilerimize aktararak ülke çapındaki süt sağım verimliliği ve kalitesine katkı sağlamayı amaçlıyoruz” dedi.
“Türk çiftçiliğinin gelişmesine katkı sunacak”
Bünyesinde bulundukları Lactalis Grubu’nun tarım ve hayvancılık alanındaki sektörel bilgisi, AR-GE birikimi ve teknolojik alt yapı bakımından çok donanımlı bir şirket olduğunu belirten Sözen, “Yaptığımız bu eğitimlerin Türk çiftçiliğinin gelişmesinde önemli rol oynayacağını düşünüyoruz” şeklinde konuştu.
Çiftçilerin oldukça ilgi gösterdiği ve bugüne kadar Adapazarı ve Aydın bölgelerinde gerçekleştirilmiş olan “süt sağımı ve kalitesi” eğitim programı, Nisan ayının son haftasında ise Burdur’da tekrarlandı.
Ak Gıda hakkında
1996 yılı Ağustos ayında Akyazı Köy-Tür fabrikasının satın alınması ile kurulan Ak Gıda San. ve Tic. A.Ş. Türkiye ve komşu coğrafyaların en büyük süt işleme kapasitesine sahip Pamukova tesislerine 1998 yılında 450 dönüm arazinin satın alınması ile taşındı. Akyazı fabrikasında UHT süt, yoğurt, beyaz peynir ve kaşar peyniri üretimleri ile başlayan yolculuk şu anda Türkiye’nin 5 farklı bölgesinde 5 üretim tesisinde üretilen, 23 farklı markada 339 nihai ürün çeşidiyle devam ediyor.
GIDAHATTI DERGİSİNİ ÜCRETSİZ İNDİRİN
(14)