Gıda ve içecek sektörünün Akdeniz Bölgesi’ndeki buluşma noktası olan Anfaş Food Product, 24. Uluslararası Gıda ve İçecek İhtisas Fuarı, 15-18 Şubat 2017 tarihleri arasında Antalya’da yapılacak. Fuar kapsamında düzenlenecek Akdeniz Bölgesi ve Sütçülük Paneli’nde, sütün bölgenin kalkınmasındaki öneminin altı çizilecek.
Anfaş Fuarcılık tarafından düzenlenen Anfaş Food Product, 24. Uluslararası Gıda ve İçecek İhtisas Fuarı, 15-18 Şubat 2017 tarihleri arasında Antalya Expo Center’da gerçekleştirilecek.
Fuarın basın ve sektör buluşması, Anfaş Genel Müdürü Murat Özer ile Yönetim Kurulu üyesi Ali Bıdı’nın yanı sıra, Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAFED) Başkanı Zeki Açıköz, Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı Bülent Bülbüloğlu, İstanbul Lokantacılar Odası Başkanı Sayit Karabağlı ve Telekomünikasyon Uydu ve Yayıncılık İş İnsanları Derneği (TUYAD) Başkanı Hayrettin Özaydın’ın katılımıyla İstanbul’da yapıldı.
Amaçlarının fuarlara ziyaretçi kalitesini artırmak olduğunu belirten Anfaş Genel Müdürü Murat Özer, böylece fuarın ekonomiye sağladığı katma değerin de artacağının altını çizdi. Fuarın uluslararası katılımcı ve ziyaretçilere ihtiyacı olduğunu, bu anlamda Antalya’ya yurt dışından 255 şehirden 61 havayolu şirketinin direkt uçuş gerçekleştirdiğini, kış aylarında bile Antalya’dan 35-40 ülkeye uçulabildiğini vurgulayan Özer, “Alıcı ve ziyaretçiyi eş zamanlı olarak aynı çatı altında toplamak başarıyı sağlayacaktır. İlk kez bu kadar büyük alım heyeti gerçekleştiriyoruz” diye konuştu.
İran Mutfağı Anfaş’da
Türkiye’nin gastronomi alanında inanılmaz derinlik ve zenginliği olduğuna değinen TAFED Başkanı Zeki Açıköz ise “Anfaş’da bu yıl misafir ülke İran olacak. Fuarda, hem Türk yemekleri hem de İran yemekleri ile yer alarak misafirleri en güzel şekilde ağırlayacağız. Ayrıca dört gün boyunca Anadolu’nun yemekleri tadılacak” ifadelerini kullandı.
Anfaş Fuarları’na katılarak, hem Türkiye’yi, bölgeyi ve otelleri tanıttıklarını hem de ürünlerini aldıklarını belirten TÜROFED Başkan Yardımcısı Bülent Bülbüloğlu da, “30 milyon kişiyi ağırlayan bu fuarlarda ağırlıklı yiyecek- içecek üzerine kurgulanmış sahil otellerinin, şehir otellerinin tedarikçileri yer alıyor. Bu açıdan fuarı destekliyoruz. Desteklerin sürmesi bu sektörü daha fazla büyütecektir.” dedi.
TUYAD Başkanı Hayrettin Özaydın ise gıda fuarında telekomünikasyon konusunda bir etkinlik yapacaklarını kaydetti. Özaydın, “Telekomünikasyon hayatımızın tüm parçası. Antalya’da Dünya Uydu Birliği’nin ilk çalışmasını yapacağız. Amacımız Antalya’nın turizmini anlatabilmek.” diye konuştu.
Akdeniz Bölgesi ve Sütçülük Paneli
Anfaş Food Product kapsamında bu yıl Akdeniz Bölgesi ve Sütçülük Paneli de gerçekleştirilecek. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Ambalajlı Süt ve Süt Ürünleri Sanayicileri Derneği (ASÜD) işbirliğiyle düzenlenecek panel, 16 Şubat’ta yapılacak.
ASÜD ve Ulusal Süt Konseyi (USK) Yönetim Kurulu Başkanı Harun Çallı ve Antalya Valisi Münir Karaloğlu’nun açılış konuşmaları ile başlayacak olan Panel’de, Türkiye Gıda ve İçecek Sanayii Dernekleri Federasyonu (TGDF) Genel Sekreteri İlknur Menlik de, “Türk Gıda Sanayi, Ar-Ge ve İnovasyon” konusundaki görüşlerini katılımcılarla paylaşacak.
Panelin konuşmacıları ve konu başlıkları şöyle:
Çiğ süt kalitesini belirleyen unsurlar ve alınması gereken tedbirler – Prof. Dr. Atila Yetişemiyen – Ankara Üniversitesi
Süt ve Süt Ürünleri Mevzuatı ve Üretim Hijyen Esasları – Halil Apaydın – GTHB Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü
Bölgesel kalkınmada süt ve süt ürünleri üretiminin payı nasıl artırılır?
Moderatör: Celal Toprak – Ekonomi Gazetecileri Derneği (EGD) Başkanı
Antalya İli ve Süt ve Süt Ürünleri – Ümit Okudur – Antalya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü
Antalya’dan dünyaya süt ürünleri üretimi
Ekici Peynir
Türk Gıda Sanayi, Ar-Ge ve İnovasyon
İlknur Menlik – TGDF
(13)