Dernek yönetim organlarından olan “ASÜD İcra Kurulu” 2021-2022 dönemi için belirlenen, yeni üyeleri ile ilk toplantısını 24 Aralık 2020 günü online olarak yaptı. İcra Kurulu başkanlığına kuruluşundan bu yana başkanlığı yürüten Enka Süt Tic. A.Ş.’ den Serdar Aydemir seçildi.
Ağırlıklı gündem maddeleri hazırlık çalışmaları süren mevzuata ilişkin konuların olduğu toplantıya Gıda Kontrol Genel Müdürlüğü, Gıda İşletmeleri ve Kodeks Dairesi, Süt ve Süt Ürünleri Çalışma Grubu uzmanları da katılım sağladı. Türk Gıda Kodeksi Fermente Süt Ürünleri Tebliği, TGK Etiketleme ve Tüketicileri Bilgilendirme Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Dondurma ve Yenilebilir Buzlu Ürünler Tebliğleri gibi hazırlık aşamasında olan mevzuata ilişkin değerlendirmeler yapıldı. Toplantıda ayrıca mevzuat kaynaklı olarak yaşanan sıkıntılar ve talepler İcra Kurulu Üyeleri tarafından dile getirildi.
2009 yılından bu yana çalışmalarını sürdüren İcra Kurulu ASÜD’ ün hedef ve politikaları doğrultusunda Yönetim Kurulu kararlarına teşkil edecek çalışmalar yürütmektedir. İcra Kurulu’nun başlıca çalışma alanları aşağıdaki gibidir.
- Gıda kodeksi ve yasal düzenlemeler.
- Tüketici ve iletişim.
- Ticaret ve rekabet
- AB projeleri ve diğer hibe projeleri
- ASÜD sektörel eğitim-gelişim programları.
- Yönetim kurulunun kararlarına ışık tutacak diğer çalışmalar.
İcra Kurulu’nun başlıca görevleri aşağıdaki gibidir.
- Sektörün yaşadığı güncel konular hakkında araştırma yapmak, görüş oluşturmak ve tutum belirlemek.
- İlgili konularda raporlar hazırlamak, geleceğe yönelik projeksiyonlar yapmak, sektörel politika ve stratejileri oluşturmak.
- Yasal düzenlemeleri izlemek, görüş oluşturmak ve gerektiğinde yeni düzenleme önerilerini belirlemek.
- Yönetim Kurulu’nca talep edilen konularda görüş oluşturmak, çalışmalar yapmak.
- Gerek görülen konularda çalışma grupları oluşturmak veya ilgili uzmanlardan görüş almak.
Yönetim Kurulunca belirlenecek takvim çerçevesinde İcra Kurulu iki ayda bir toplanmaktadır.
(34)