Dünyanın lider makarna üreticisi Barilla, 29 Temmuz Dünya Lazanya Günü’nü Big Chefs’le birlikte düzenlediği Barilla Workshop ile kutladı. Barilla’nın Executive Chef’i Fabio Foltran, Dünya Lazanya Günü’ne özel menüyü katılımcıların beğenisine sunarken, İtalyan mutfağının birbirinden lezzetli sırlarını da paylaştı.
Dünyanın lider makarna üreticisi Barilla, Big Chefs işbirliğiyle ile 29 Temmuz Dünya Lazanya Günü kapsamında yapılan Worksop’ta birbirinden lezzetli makarnaları katılımcıların beğenisine sundu.
Aqua Florya Alışveriş ve Yaşam Merkezi’nde yapılan etkinlikte Barilla’nın Executive Chef’i Fabio Foltran, İtalyan mutfağının özel tarifleriyle birbirinden farklı lezzetlerini paylaştı. Şef Foltran’ın İtalyan mutfağının sırlarına dair ipuçları da verdiği Barilla Workshop, katılımcıların büyük ilgisini çekti.
Şef Foltran, Dünya Lazanya Günü’ne özel hazırladığı menüde İtalyan mutfağına özgü başlangıç yemeği olarak “Bruschetta Pomodoro”, ana yemek olarak “Barilla Lazanya” ve tatlı olarak da “Tiramisu”ya yer verdi.
1877 yılında makarnanın anavatanı İtalya’nın Parma kentinde küçük bir ekmek fırını ve makarna dükkânı olarak doğan Barilla, bugün Dünya’nın en önde gelen İtalyan gıda şirketlerinden biri.
Barilla, halen makarna sektöründeki dünya liderliğinin yanında, makarna soslarında Kıta Avrupası’nda, unlu mamuller (ekmek, kraker, bisküvi, çikolata kaplamalı gofretler, kekler) alanında İtalya’da, gevrek ekmek alanında ise İskandinav ülkelerinde lider konumunda.
Barilla’nın şu anda toplam 30 üretim merkezi 14’ü İtalya’da ve 16’sı İtalya dışında bulunmakta ve ürünleri 100’den fazla ülkeye ihraç edilmekte. Her yıl; Barilla, Mulino Bianco, Voiello, Pavesi, Academia Barilla, Wasa, Harrys (Fransa ve Rusya), Misko (Yunanistan), Filiz (Türkiye), Yemina ve Vesta (Meksika) markaları altında dünyanın dört bir yanındaki sofralara yaklaşık 1,7 milyon ton gıda ürünü sunulmakta.
Barilla, bugün dünyanın en saygın gıda şirketlerinden biri olmasının yanı sıra geleneksel mutfak prensiplerine ve değerlerine saygılı, çalışanlarını temel varlık olarak kabul eden ve öncü üretim sistemleri geliştirmesiyle İtalyan know-how’unun dünya çapında tanınan bir sembolü.
(32)