Türkiye’nin ilk yerli meyve suyu markalarından Aroma, bayileri ile Uludağ’da buluştu. 2016 yılının değerlendirildiği, 2017 hedef ve stratejilerinin paylaşıldığı “Aroma Zirvesi”ne 200 bayi katıldı.
Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden Bursa’ya gelen Aroma bayileri önce Aroma tesislerini gezdi, ardından Uludağ Grand Yazıcı Otel’de bir toplantı gerçekleştirildi.
Bursa’daki buluşma Gürsu’daki Aroma tesislerinde başladı. Fabrikanın üretim hattını gezen bayiler, gıda mühendisleri ile teknik personelden üretimle ilgili bilgi aldılar ve meyve suyunun üretim aşamalarını izlediler.
“Topluma karşı sorumluluğumuz var”
Fabrika gezisinin ardından Uludağ’da bir araya gelen bayilere hitap eden Aroma Yönetim Kurulu Başkanı Ali Metin Duruk ile Aroma Genel Müdürü Sefer Kılınç, Aroma’nın 2017 hedeflerini anlattı.
“Topluma karşı sorumluluğumuz var, ülkeye karşı sorumluluğumuz var, tarıma karşı sorumluluğumuz var, bunların bilincindeyiz” diyen Aroma Yönetim Kurulu Başkanı Ali Metin Duruk, Aroma’nın yenilenen yapısında, tüm paydaşlarla işbirliği hedeflerinin de revize edildiğini söyledi. Duruk, Aroma fabrikası için de “En verimli fabrikalardan biriyiz, direk ham maddeden çalışma potansiyelimiz var. Bu bize büyük avantaj sağlıyor” dedi.
“Hedeflerimize ulaşma konusunda kararlıyız”
Aroma Genel Müdürü Sefer Kılınç da konuşmasında, Türkiye’nin köklü şirketinin temellerinde yer alan iş kültürüne değindi. “Aroma dört ana unsur ile temellerini sağlamlaştırmış bir kuruluştur. Doğruluk, güvenilirlik, yapılan işin en iyisini yapmak, aile ortamı ve kültürü oluşturmak” ifadesini kullanan Kılınç, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Sıraladığım ana unsurlardan taviz vermeden, bu zamana kadar devam ettik ve bundan sonra da sizlerle birlikte iş hayatında olmaya devam edeceğiz. Aroma yeni hedeflere ulaşma konusunda kararlı ve azimli. Hedeflediğimiz noktalara gelebilmek için mutlaka ailenin tüm unsurları hedefe kilitlenmeli. Bu amaca ulaşma yolunda en önemli unsurlardan birisi de sizlersiniz. Bu şirketin sağlam temellerinden ve sizlerden güç alarak, hedefimize yürüyeceğiz.”
Uludağ Aroma Zirvesi’nde, 2016 yılında Anadolu Bölgesi ve İstanbul-Trakya Bölgesi’nde gerçekleştirdikleri başarılı satış grafikleri nedeniyle ilk üçe giren 6 bayiye teşekkür plaketleri verildi.
Aroma, MEYED üyesi
1968 yılında Bursa’nın Gürsu ilçesinde kurulan, 1991 yılından bu yana Duruk Grubu yönetiminde olan Aroma Bursa tesisleri, yılda 125.000 ton meyve miktarı ile ülkenin önde gelen meyve suyu dolum tesislerinden. Meyve suyu, doğal kaynak suyu ve gazlı içecekler üreten Aroma’nın Entegre Tesisinde yarı mamul (meyve konsantresi ve püresi) ve mamul üretimi yapılıyor. Aroma, yüzde 100 meyve suyu ile nektarlarını Aroma ve Meyöz, meyveli içeceklerini Aroma Tropical ve Aroma Active Gün Boyu, gazlı içeceklerini Aroma, doğal mineralli gazlı içeceklerini ve limonatayı Aroma ve doğal kaynak sularını Aroma Ömer Duruk Doğal Kaynak Suyu markalarıyla piyasaya sunuyor. 30’dan fazla ülkeye ihracat yapan Aroma, Meyve Suyu Endüstrisi Derneği (MEYED) üyesi.
(7)