Nestlé Çikolata’nın desteğiyle hazırlanan ve çikolatanın yerli tarihini anlatan belgesel “Tadı Hep Damakta: Çikolata” Türkiye’nin ilk belgesel ve gezi televizyonu İZ TV’de Kasım ayından itibaren yayınlanmaya başlıyor. Belgesel, çikolatanın evrensel tarihinin yanı sıra Osmanlı Sarayı’nın çikolata alışkanlıklarından günümüze kadar gelen bir zaman diliminde çikolatanın yerli tarihine tanıklarıyla ışık tutuyor.
Türkiye’de ilk çikolata fabrikasını 1927 ‘de Feriköy’de kuran Nestlé, yerli çikolata belgeselini izleyiciyle buluşturuyor.
Uzun araştırmalarla yayına hazırlanan ve Nestlé Çikolata’nın desteğiyle çekilen “Tadı Hep Damak’ta: Çikolata” belgeseli, çikolatanın keşfini, bu topraklara ilk gelişini, yaygınlaşmasını, Osmanlı Sarayı’nda ve toplumda nasıl karşılandığını, Beyoğlu’ndaki serüvenini, zamanla değişen ve çeşitlenen damak tadına göre nasıl evrildiğini ve hangi yöntemlerle hangi tatların elde edildiğini tanıklarıyla ve uzmanlarıyla anlatıyor.
Çikolatanın Türkiye’deki ilgi çekici yolculuğu
Fotoğraflar, filmler, belgeler ve röportajlarla desteklenen “Tadı Hep Damak’ta: Çikolata” belgeselinde Araştırmacı-Yazar Saadet Özen, Nestlé Çikolata Genel Müdürü Oben Akyol, Tarihi Baylan Pastanesi Sahibi Harry Lenas, Ünlü Şef Ghislain Gaille, Çikolata Şefleri Mehmet Yücel, Ramon Morato ve Marc Pauquet görüşleriyle bu lezzetli yolculuğa tat katıyor. Bu acı lezzetin tatlı anlarımızın unutulmaz eşlikçisine dönüşmesine ve Türkiye’deki ilgi çekici yolculuğuna şahitlik ederken yanınızda bir parça çikolata bulundurmayı ihmal etmeyin…
1
(13)