Geleceğin Yıldızları, bu yıl üçüncüsünü gerçekleştirdiği PKU Yaz Kampı ile Danone ülkelerinden sunulan 54 proje arasında “Dünyada Yılın En İlham Verici” projesi seçilerek Dan’awards 2016 ödülüne layık görüldü.
1989 yılından bu yana 5-17 yaş grubundaki 69 ülkeden çocuklara ve gençlere yönelik uluslararası standartlarda kamplar ve okul-dışı eğitim programları düzenleyen Geleceğin Yıldızları, kurumsal sosyal sorumluluk projelerinde gösterdiği başarıyla da adından söz ettiriyor.
Nutricia destekli proje
Bu yıl üçüncüsü 17-23 Ağustos 2016 tarihleri arasında Uludağ’da düzenlenen ve Türkiye’nin çeşitli illerinden 9-17 yaş arasındaki yaklaşık 125 Fenilketonürili (PKU’lu) çocuğu bir araya getiren PKU Yaz Kampı, Danone ülkelerinden sunulan 54 proje arasında “Dünyada Yılın En İlham Verici Projesi” seçilerek Dan’awards 2016 ödülüne layık görüldü.
Geleceğin Yıldızları PKU Yaz Kampı, Nutricia Medikal Beslenme’nin desteği ve Fenilketonüri ve Diğer Kalıtsal Metabolik Hastalıklı Çocuklar Vakfı (METVAK) işbirliğiyle gerçekleştirildi.
Sosyal sorumluluk projelerinde partner önemli!
Kamp kültürü yaz aylarında çocukların ve gençlerin sosyal ve fiziksel gelişimine büyük katkı sağlıyor. Özellikle şirketlerin kurumsal sosyal sorumluluk projesi kapsamında gerçekleştirdiği eğitici kamp faaliyetleri, bir tomurcuğun filizlenip yeşermesi kadar değerli… Şirketlerin ise bu noktada sürdürülebilir bir sosyal sorumluluk projesi oluşturmak için deneyimli bir partnere ihtiyacı var! Geleceğin Yıldızları bu konuda kurumlara hedefleri doğrultusunda ölçülebilir ve etkisi yüksek projelerle partnerlik yapıyor.
Geliştirdikleri kurumsal sosyal sorumluluk projeleriyle her zaman farkındalık yaratmayı hedeflediklerini vurgulayan Geleceğin Yıldızları Genel Müdürü Osman Gözet, “Geleceğimiz olan çocuklarımızın eğitimine ve sosyo-kültürel gelişimine katkıda bulunmak gerekli ve çok değerli. Sosyal sorumluluk projelerinde kurumların ‘partnerimizle iyi ki bu projeyi yapıyoruz, amaca yönelik yönetilip fayda ve etkisi ölçümlenip sunuluyor’ söylemi çok önemli. 27 yılı aşkın bir süredir gerçekleştirdiğimiz projeleri daima bu yaklaşımla hayata geçirdik’’ dedi.
Osman Gözet, projenin vizyoner bir partner ve STK ile geliştirilmesinin ve yönetilmesinin büyük önem taşıdığının altını çizdi.
Fenilketonüri (PKU) Nedir?
Doğumsal metabolik hastalıklardan biri olan PKU, ülkemizde görülme sıklığı yüksek olan genetik geçişli bir hastalık. PKU’lu bireyler fenilalanin içeriği yüksek proteinli gıdaları tüketmemeleri gerekiyor.
(72)