Uludağ Üniversitesi (UÜ) Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu (MYO) Süt ve Ürünleri Teknolojisi Programı kapsamında üretilen ve marka tescili yaptırılan dondurma, “Ünido” markasıyla satışa sunuldu.
Uludağ Üniversitesi (UÜ) Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Süt ve Ürünleri Teknolojisi Programı Öğretim Görevlisi Dr. Engin Yılmaz, Bilimsel Araştırma Projesi kapsamında başlattıkları “Probiyotik ve prebiyotik (simbiyotik) kullanılarak yeni nesil dondurma üretimi” projesinin son ayağını tamamladı.
Üretim izni Bakanlıktan, marka tescili Türk Patent ve Marka Kurumu’ndan
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’ndan üretim izni, Türk Patent ve Marka Kurumu’ndan da marka tescili yaptırılan dondurma, “Ünido” adıyla satışa sunuldu.
Uludağ Üniversitesi (UÜ) tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, Ünido markası altında ilk aşamada sade ve çikolatalı ürünler dondurma severlerle buluşurken, önümüzdeki günlerde probiyotik ve prebiyotiklerin kullanıldığı ‘simbiyotik’ ürünler de tüketiciye sunulacak. Ünido dondurma, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’nda yarımşar kiloluk paketler halinde satılıyor.
Sırada süt ürünleri var
Uludağ Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı ve Süt ve Ürünleri Teknolojisi Programı Öğretim Görevlisi Dr. Mesut Ertan Güneş, Bilimsel Araştırma Alt Yapı Proje destekleri sayesinde yüksekokulun eğitim altyapısının yenilenmeye devam ettiğini söyledi.
Süt ve Ürünleri Programının dondurma üretim hattının da bu proje fonları ile kurulduğunu bildiren Güneş, meyveli yoğurt, kefir, salep ve yöresel peynir çeşitlerinin üretiminin gerçekleştirileceği altyapı hazırlıklarının Sonbahar döneminde tamamlanacağını kaydetti.
(50)