Sial World Tour 2016 yarışmasının Paris’te yapılan ön elemesinde Türkiye’yi temsil etme hakkı kazanan Arbella Üzüm Çekirdekli Makarna, tüketiciyle buluştu. Ekim ayında yapılacak Uluslararası Gıda Maddeleri Fuarı’nda da görücüye çıkacak olan yeni ürün; sağlığı, faydayı ve yeniliği bir araya getiriyor.
Arbella Makarna; Türkiye’nin ilk aç-kapa spagetti paketleri ve sağlıklı beslenmeye de destek vermek amacıyla ürettiği porsiyonluk ambalajlanmış bundle spagettilerinin ardından dünyada bir ilk olan üzüm çekirdekli makarnayı tüketiciyle buluşturdu.
İki yıllık bir Ar- Ge çalışması sonunda üretilen üzüm çekirdekli makarna, makarnanın faydalarına ek olarak üzüm çekirdeğinin antioksidan ve anti–aging özelliğini, yüksek E vitamini, potasyum, kalsiyum, fosfor, magnezyum ve demir içeriğini ürününe katan Arbella, sağlığı, faydayı ve yeniliği bir araya getirdi.
Türkiye Makarnası damgası!
Arbella Üzüm Çekirdekli Makarna’ tanıtım toplantısı Dünya Gıda Dergisi ve Arbella Makarna işbirliğiyle 3 Haziran’da gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Arbella Makarna Genel Müdürü Abdulkadir Külahçıoğlu şu bilgileri verdi:
“Şirket olarak ürünleri geliştirirken dünyadaki trendleri takip etmekteyiz. Health Focus’un yaptığı araştırmaya göre, her 10 tüketiciden 9’unun satın alma kararını, birinci derecede ‘sağlık’ kriteri etkilemektedir. Arbella da bu trende uygun olarak ürün geliştirmek üzere Ar-Ge çalışmalarına büyük bütçeler ayırmaktadır. Özellikle Avrupa, Amerika ve Uzakdoğu ülkeleri bu özel ürünler için ciddi bir pazar oluşturmaktadır.
Makarna, yediden yetmişe herkesin severek tükettiği ve tüm dünyada bilinen bir üründür. Arbella üzüm çekirdekli makarna da gerek sağlığa ek katkısı gerekse damak tadına uygunluğu ile büyük bir talep görmektedir. Geliştirilen özel ürünlerin dünyadaki Türkiye makarnası algısına ve tüketiminin artmasına da katkı sunacağını düşünmekteyiz.”
İki yıllık araştırmanın ürünü
Yapılan iki yıllık Ar-Ge çalışması sonucu tüketiciye sundukları Arbella Üzüm Çekirdekli Makarna’nın dünyada bir ilk olduğuna dikkat çeken Abdulkadir Külahçıoğlu, şöyle devam etti:
“Fransa’nın Başkenti Paris’te iki yılda bir düzenlenen Sial World Tour yarışmasına bu yıl ülkemizden dört ürün katıldı. 28 ülkenin en prestijli dergilerinin editörleri, ülkelerindeki en önemli 3 trendi belirleyip, eğilimleri en iyi örnekleyen gıda ürünlerini seçerek yarışmaya taşıyorlar. 2002 yılından bu yana Türkiye’den aday ürünleri Dünya Gıda Dergisi seçiyor. 28 ülkenin en prestijli dergilerinin editörlerinin jüri üyesi olduğu yarışmada ‘Arbella Üzüm Çekirdekli Makarna’ Türkiye’yi temsil etme hakkı kazandı. Birincilik ödülünü kazanan ülke ve ürün, 18 Ekim 2016 tarihinde Paris’te Sial 2016 Uluslararası Gıda Maddeleri Fuarı çerçevesinde yapılacak ödül töreninde açıklanacak.”
Arbella Üzüm Çekirdekli Makarna’nın Türk geleneklerini ve Türk damak tadını yansıtması, Türkiye ve dünya pazarlarına bir yenilik getirmesi ve sağlıklı olması gibi kriterlerle ülkemizi temsil etme hakkı kazandığını belirten Abdulkadir Külahçıoğlu, “Arbella Üzüm Çekirdekli Makarna aynı zamanda dünyada bir ilk olma özelliği ile öne çıkmaktadır. Türkiye, dünyanın ikinci büyük makarna ihracatçısı ve üçüncü büyük üreticisidir. Makarnalık durum buğdayının da anavatanıdır. Bu yarışmada ülkemizi bir makarna ürünü ile temsil etmek bizler için bir gurur vesilesi olmuştur” diye konuştu.
Hedef; dünya markası olmak
Arbella Makarna’nın tüm dünyada makarna severlerin markası olmayı hedeflediğini ifade eden Külahçıoğlu, “Bunun için de tüketicimize dünyadaki yeni ürün çeşitlemelerini takip edip bulabilecekleri alternatifi bol, sağlıklı ve doğal ürünler sunmak için çalışmalar yapıyoruz. Hedefe uygun olarak ürün ve ambalaj çeşitlerini geliştirmeye devam ediyoruz. Bu yıl içinde makarna ile özel ürünleri bir araya getirerek sağlığa katkı sunacak ve damaklara hitap edecek iki farklı ürünü daha tüketiciyle buluşturmaya hazırlanıyoruz” dedi.
DNA hasarını önleyerek kansere karşı koruyor
Arbella Makarna’ya danışmanlık veren Diyetisyen ve Yaşam Koçu Gizem Şeber ise son dönemde düşük karbonhidratlı diyetlerin gözde olduğunu, fakat bunun hiçbir bilimsel dayanağının olmadığını söyledi. İnsan vücudunun en hızlı olarak karbonhidratı enerjiye dönüştürdüğüne dikkat çeken Şeber, “Az karbonhidrat alınırsa, vücut proteini enerjiye çeviriyor. Bu da kasları zayıflatıp, metabolizmayı yavaşlatıyor. Metabolizma yavaşladığında uzun dönemde daha fazla kilo alma olasılığı da yüksek oluyor” bilgisini verdi.
Makarnanın kaliteli bir enerji ve karbonhidrat kaynağı olduğunu, üzüm çekirdeğinin de antioksidan etkisinin yüksek olduğuna dikkat çeken Şeber, üzüm çekirdeğinin C vitamininden 50, E vitamininden ise 20 kat daha güçlü olduğunu kaydetti. Gizem Şeber, “Aynı zamanda üzüm çekirdeği DNA hasarlarını önleyerek, kansere karşı koruma sağlıyor. 1 porsiyon Arbella Üzüm Çekirdekli Makarna’ ile günlük kalori ihtiyacının yüzde 22’sini, karbonhidrat ihtiyacınızın yüzde 34’ünü, protein ihtiyacınızın ise yüzde 28’ini karşılayabiliyorsunuz” ifadelerini kullandı.
100 ülkeye Türk Makarnası yediriyor
Yıllık 180 bin ton irmik ve 160 bin ton makarna üretim kapasitesine sahip Arbella Makarna, Türkiye’nin en fazla ihracat yapan ilk üç markası arasında yer alıyor. 100’e yakın ülkeye 60 bin ton makarna ihraç eden firma, ‘Arbella’ markasını dünyanın tamamına yakınında tescil ettirmiş durumda. 28 çeşit klasik makarnaya ek olarak ürün yelpazesinde tam buğday makarnası, glütensiz mısır makarnası bulunan Arbella, tüketicisine Türkiye’de ilk kez üretilen lazanya ve tagliatelle çeşitlerini de sunuyor.
GIDAHATTI DERGİSİNİ ÜCRETSİZ İNDİRİN
(25)