Global düzeyde 40 milyar dolar ekonomik büyüklüğe sahip gıda ve gıda bileşenleri endüstrisini, İstanbul’da bir araya getirecek olan Fi Istanbul 2016 Gıda Bileşenleri Fuarı, 4 Mayıs Çarşamba günü kapılarını açacak.
ABD, Çin, İtalya, Hindistan, Peru, Yunanistan, Togo, Belçika gibi birbirlerinden binlerce kilometre uzaklıktaki 4 kıta ve 16 ülkeden 250 markayı tek bir çatı altında toplayan Fi Istanbul 2016’yı yaklaşık 80 ülkeden 5 bin 400 sektör profesyonelinin ziyaret etmesi bekleniyor.
4-6 Mayıs tarihleri arasında İstanbul Kongre Merkezi’nde ziyarete açık kalacak Fi Istanbul 2016’da gıda hammaddeleri, bileşenleri, yardımcı maddeleri, doğal içerikler ile Ar-Ge, pazarlama, kalite kontrol ve danışmanlık gibi sektörü yakından ilgilendiren tüm gereksinimler yer alacak.
GIDAKAT Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mehmet Çetin Duruk ve UBM EMEA (Istanbul) Türkiye Operasyonlarından Sorumlu Başkanı Haluk Balcı tarafından açılışı yapılacak fuarda, gıda sektörünün gündemindeki konularda çeşitli etkinliklerde yapılacak. İşte o etkinlikler:
4 Mayıs 2016, Çarşamba
11.00-11.40
Innova Market Insights ile 2016’nın ilk 10 trendi
Özden Kılıç, Innova Market Insights Pazar Analizi Sorumlusu ve Müdürü
12.00-13.00
Panel: Tuzu azaltma yaklaşımları
Başkan: Timur Erk, Türkiye Böbrek Vakfı Başkanı
Dr. Berat Nursal-Tosun, Unilever Türkiye Beslenme ve Sağlık Müdürü
Dr. İncinur Hasbay, TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi Gıda Enstitüsü Gıda Mühendisi ve Kıdemli Araştırmacı Bilim Uzmanı
Müge Kuyrukluyıldız, Chr Hansen Kilit Müşteri Yöneticisi – Kültür ve Enzim Birimi
14.00-14.40
Yaşam tarzımızda kalorileri doğal kaynaklardan elde edilen seçeneklerle dengelemek – Gıda ve İçecek üreticilerinin önündeki zorluklar ve çözümler nelerdir?
Olivier Kutz, PureCircle Kıdemli Pazarlama Müdürü
15.00- 15.40
Gelişen mevzuat ortamının aydınlatılması
Gökay Şen, Leatherhead Food Research Kıdemli Düzenleme Danışmanı
16.00-16.40
Gıda sektöründe Ar-Ge ve yatırım destekleri
İbrahim Gedikoğlu, TMMOB Yönetici Ortak
5 Mayıs 2016, Perşembe
11.00-11.40
Sağlık talepleri: Sağlık ve yaşam trendine uyma yolunda düzenlemelerin neden olduğu engelleri aşmak
Prof. Dr. Dilek Boyacıoğlu, İstanbul Teknik Üniversitesi
12.00-12.40
Temiz etiket üzerine
Müge Kuyrukluyıldız, Chr Hansen Kilit Müşteri Yöneticisi – Kültür ve Enzim Birimi,
Turgay Yiğit, Chr Hansen İşletme Müdürü – Doğal Renkler Birimi
14.00-14.40
Gıda ürünleri ve fonksiyonel bileşenlerin seyreltilmesi sorununu ele almak
Turan Ayseli, Genetris Kurucu Ortağı
15.00-15.30
Helal Sertifikasının önemi ve sunduğu fırsatlar
Murat Sayın, GIMDES Teknik Komite Üyesi
15.30-16.00
Helal sertifikası ve Helal üretimin karşı karşıya olduğu engel ve zorluklar ve çözümü
Dr. Majed Alhariri, GIMDES AR-GE Koordinatörü ve Baş Denetmen
6 Mayıs 2016, Cuma
11.00-11.40
Türkiye mandıra sektöründe yatırım fırsatları
Nadia Petkova, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) İstanbul Bölge Başkanı, Tarımsal İşletme
12.00-12.40
Dört nesle yayılan tüketim ve nörobilim
Akan Abdula, FutureBright Research Kurucusu
GIDAHATTI DERGİSİNİ ÜCRETSİZ İNDİRİN
(32)