Assan Gıda, sezonun ilk domateslerinin Susurluk fabrikasına gelişini çiftçilerle birlikte kutladı. Sezon açılışı dolayısıyla düzenlenen törende konuşan Kibar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kibar, “Gıda sektöründe yatırımlarımız büyüyerek devam edecek” dedi.
Kibar Grubu şirketlerinden Assan Gıda, mevsimin ilk domateslerinin Susurluk fabrikasına gelişiyle üretim sezonunu açtı.
Susurluk fabrikasına sezonun ilk domateslerinin gelişi dolayısıyla 26 Temmuz’da düzenlenen törene, Kibar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kibar, Kibar Holding CEO’su Tamer Saka, Yönetim Kurulu Üyeleri Ahmet Kibar ve Serdar Koçtürk, Kibar Holding COO’su Haluk Kayabaşı ile Assan Gıda Genel Müdürü Hakan Koçoğlu, Assan Gıda Fabrikalar Direktörü Mustafa Erdoğan, firma yöneticileri ve çalışanları ile çiftçiler katıldı. Assan Gıda’nın kuruluşundan bu yana her yıl düzenleyerek geleneksel hale getirdiği törende, son 3 yıldır taahhütlerini eksiksiz yerine getiren çiftçiler de ödüllendirildi.
Çiftçilere teşekkür etti
Törende konuşan Kibar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kibar, yıl boyunca en kaliteli domateslerin üretilmesi için büyük emek veren çiftçilere ve çalışanlara teşekkür etti. Çiftçinin desteklenmesinin sektörün en önemli konulardan biri olduğuna dikkat çeken Kibar, “Faaliyet gösterdiğimiz bölgelerde domates üreticilerini ve tarımı desteklemeyi görev kabul ediyoruz ve üretimin her aşamasını kontrol ederek çiftçilerimize eğitimler veriyoruz. Devletimiz de özellikle domateste iyi tarım uygulamalarında çiftçinin yanında. Assan Gıda olarak fideden, gübreye, sulama, zirai mücadeleye kadar üretimin her aşamasında çiftçimizi destekliyoruz.” dedi.
Türkiye’de endüstriyel domates üretimi
Türkiye’nin endüstriyel domates üretiminde dünyada 5. sırada yer aldığını bildiren Ali Kibar, “Kaliforniya 12 milyon, Çin 6 milyon, İtalya ve İspanya 4-5 milyon, Türkiye 2.6 milyon ton ile bu ülkeleri izliyor. Bu payın önümüzdeki yıllarda daha da artması bekleniyor. Dünya talebinin yüzde 7’sini karşılayan Türkiye, pazardaki en güçlü oyuncular arasındadır. Bu sebeple biz de önümüzdeki yıllara yönelik stratejiler geliştiriyoruz. Fabrikamızda üretim optimizasyonu ve genel iyileştirmeleri kapsayan 6 milyon avroluk yeni yatırımlarımızla otomasyonu artırmakla birlikte istihdamı da artıracağız” diye konuştu.
Assan Gıda 4 kıtaya ihracat yapıyor
Türkiye’nin en büyük ketçap sos ihracatçısı Assan Gıda halen ürünlerinin yüzde 50’sini ihraç ediyor. 2015 rakamlarıyla dünyada en fazla domates işleyen fabrikalar içinde 38. sırada yer alan Assan Gıda, 30’un üzerinde ülkeye ihracat yapıyor. 2015’te satışlarını %18 artıran şirket, Ar-Ge merkezinde tüketici talepleri doğrultusunda yeni ürünler geliştirmeye devam ediyor.
Susurluk ve Ege Serbest Bölge’de 2 tesiste faaliyet gösteren Assan Gıda’nın Susurluk fabrikası, Türkiye’de tek bir yerde en yüksek domates işleme kapasitesine sahip tesis özelliğini taşıyor. Günde 4 bin ton domates işleyebilme kapasitesine sahip tesis, yine bir günde yaklaşık 1,5 milyon ürün üretiyor.
(21)