2015 – 2016 eğitim öğretim yılında Türkiye genelinde 16,000 ilköğretim öğrencisine kahvaltının önemini anlatan Balparmak’ın, ‘‘Kahvaltılı Sabahlar, Sağlıklı Yarınlar” sosyal sorumluluk projesi 2016-2017 eğitim öğretim yılında da devam ediyor.
Balparmak’ın ‘Kahvaltılı Sabahlar, Sağlıklı Yarınlar’ sosyal sorumluluk projesi Çekmeköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle Ekim ayından bu yana sürüyor. Balparmak AR-GE merkezini de ziyaret edecek olan ilkokul çağındaki çocuklara, düzenli kahvaltı etme alışkanlığı kazandırılması ve bilinçlendirilmesi amacıyla eğitimler düzenleniyor.
Çekmeköy ilçesindeki resmi ve özel ilköğretim okullarında eğitim gören yaklaşık 2500 öğrenci Balparmak AR-GE merkezini ziyaret ederek, Pedagog Güliz Altınbaşak’ın düzenli kahvaltının okul başarısını arttıracağı ve sağlıklı gelişim için kahvaltının gerekliliği konusunda verdiği eğitimlere katılacak.
‘Kahvaltılı Sabahlar, Sağlıklı Yarınlar’ projesiyle kahvaltının hem eğlenceli hem de sağlıklı yönlerini keşfedecek olan ilkokul öğrencilerinin yalnızca ebeveynlerinin yönlendirmesiyle değil, kendilerinin de bilinçli bir şekilde kahvaltıyı sahiplenmeleri amaçlanıyor.
Balparmak Hakkında:
Kurulduğu 1980 yılından bu yana bal sektörünün gelişimine öncülük eden şirket, 350’nin üzerinde çalışanı ve bugün bünyesinde bulundurduğu Balparmak, Binbirçiçek,Balkovan ve Apitera markalarıyla hizmet veriyor. Gıda güvenliği konusunda uluslararası standartlara göre çalışan Balparmak, gıda güvenliği sistemi ISO 22000:2005 ile global gıda standardı BRC (British Retail Consortium) gibi sertifikalara da sahip. Türkiye’nin gıda alanında 8’inci, bal ve diğer arı ürünleri alanındaki ilk ve tek Ar-Ge Merkezi’ne sahip olan Balparmak; Bal ve Diğer Arı Ürünleri Araştırma ve Kalite Kontrol Laboratuarı sayesinde, tüketicisine sunduğu bütün ürünleri toplam 92 parametre doğrultusunda analiz ediyor.
(9)