Özyeğin Üniversitesi ile dünyanın en ünlü mutfak sanatları okulu Le Cordon Bleu, mutfağın büyülü dünyasına doğru bir yolculuğa çıkarıyor. Özyeğin Üniversitesi’nde Eylül ayı boyunca düzenlenecek atölye çalışmalarına katılanlar, Çikolata, Akdeniz Mutfağı, Dana Strogonof ve Armutlu Krep, Croissant ve Brioche tariflerini öğrenecek.
Dünyanın önde gelen mutfak sanatları kurumu Le Cordon Bleu, dünyaca ünlü şeflerinin eğitim vereceği atölyelerini başlatıyor. 3 Eylül’de başlayacak atölyeler, Le Cordon Bleu’nun Özyeğin Üniversitesi’ndeki Mükemmellik Merkezi tesislerinde gerçekleşecek. Özel günlerde sevdiklerine lezzetli ve şık hediyeler vermek isteyenlere yönelik hazırlanan atölyelerin içerik ve programları ise şöyle:
- Akdeniz Mutfağı Atölyesi ( 3 Eylül 2016 / 10:30 – 17:00)
- Dana Strogonof ve Armutlu Krep Yapım Teknikleri (5 Eylül 2016 / 15:00 – 18:00
- Çikolata Yapım Teknikleri ( 20 Eylül 2016 / 12:00 – 15:00 )
- Croissant ve Brioche Atölyesi ( 24 Eylül 2016 / 10:30 – 17:00 )
Özyeğin Üniversitesi – Le Cordon Bleu İş Birliği
2012 Temmuz ayında Gastronomi ve Mutfak Sanatları Lisans Programı’nı açan Özyeğin Üniversitesi, dünyanın en prestijli mutfak sanatları kurumu Le Cordon Bleu ile işbirliği anlaşmasını da imzaladı. Öğrenciler, dünyanın en usta şefleriyle bir araya gelme şansı yakalarken, Le Cordon Bleu ile birlikte açılan Sertifika Programları sayesinde, bu alanda kendini geliştirmek ve ilerlemek isteyenlere de fırsat sunuldu.
Özyeğin Üniversitesi ve Le Cordon Bleu işbirliği kapsamında, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Lisans Programı ve Otel Yöneticiliği Lisans Programı’ndaki “mutfak sanatları” dersleri Le Cordon Bleu Master Şefleri tarafından verilirken, 20’den fazla ülkede olduğu gibi, üniversite öğrencisi olmasa da, mutfak sanatları alanındaki yetkinliğini geliştirmek ve bunu uluslararası saygı gören bir Sertifika ile taçlandırmak isteyen, ya da kariyerini değiştirmeyi hedefleyen herkes için, Ocak 2013’ten bu yana Le Cordon Bleu Sertifika Programları da mevcut.
Le Cordon Bleu hakkında…
Le Cordon Bleu, 1895’te “La Cuisiniere Cordon Bleu” dergisinin yayımcısı, gazeteci Marte Distel tarafından mutfak sanatları okulu olarak Paris’te kuruldu. 1950’li yıllarda Paris’te yaşayan Julia Child’ın bu okulda eğitimini tamamlayıp ünlü bir aşçı ve yemek yazarı olması da Le Cordon Bleu’nün tanınırlığını artırdı.
Le Cordon Bleu, 20 ülkede, 40’ı aşkın uluslararası okulda yılda 20.000 öğrenciye eğitim veriyor.
(6)