Hürriyet Gazetesi yazarı Jale Özgentürk, yakında büyük bir satın alma daha gerçekleştireceğini yazdığı Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker’i, “73 ülke pasaportuna sahip 47 bin çalışanlı şirketiyle, yerele ilgisini hiç yitirmeyen, gerçek bir küresel patron” olarak nitelendirdi.
Hürriyet yazarı Jale Özgentürk, önceki gün, Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker’in yakında büyük bir satın alma daha gerçekleştireceğini yazdı.
Özgentürk’ün yazısındaki o bölümler şöyle:
“Murat Ülker, son yıllarda yaptığı yatırımlar, satın almalarla en sürprizli işadamlarından biri. Önce dünya çikolata devi Godiva’yı satın aldı, ardından bisküvi devi United Biscuits’i… Bugün dünyanın üçüncü büyük bisküvi üreticisi.
Henüz sonuçlanmadığı için adını açıklamıyor ama yakında büyük bir satın alma daha gündemde.
Ülker’in gıda dışında denediği sektörlerden biri gayrimenkul ve alışveriş merkezi yatırımıydı.
Bunun için Boyner Grubu ile İstanbul Yenibosna’daki Starcity Alışveriş Merkezi, Dinçkök Grubu ile birlikte de Kadıköy’de Akasya Alışveriş Merkezi yatırımlarına girmişti. Ancak bu sektör Ülker’i pek açmadı.
Starcity satıldı
Önce Akasya’daki hisselerini Raif Dinçkök’e sattı. Starcity ise 2014’ten beri satılmayı bekliyordu.
140’a yakın kiracısı 47 bin 300 metrekare kiralanabilir alanı olan Starcity’nin satışı için nihayet dün imzalar atıldı.
80 milyon Euro’ya satıldığı belirtilen AVM’nin yeni sahibi Paladium AVM’ye Tahincioğlu Grubu ile ortak olan Gençoğlu Ailesi oldu.
Polinas’a kıyamadık
Önceki akşam Sabri Ülker Vakfı’nın Harvard’la düzenlediği toplantı için İstanbul’a gelen Nobel ödüllü Prof. Brian Kobila onuruna yapılan yat gezisinde Murat Ülker’le sohbet ettik.
Ülker’e göre Starcity’nin satışı “küçük bir satış”. “AVM sakin iş, bana göre değil” diyor. Bu arada satmayıp halka açmaya karar verdiği Polinas konusunda verdiği bilgiler de, şirket alıp satmaya nasıl baktığının ipuçlarını veriyor:
“Bir şirketin alımı satımı sadece karın faydanın hesaplandığı bir iş değildir. Bir şirket rakamlardan fazlasıdır. Son yıllarda ana işlerimize odaklanma stratejimiz gereği, kendi ellerimizle büyüttüğümüz bazı şirketlerimizi sattık. Bunu yaparken de bir baba kızını gelin ediyormuşçasına ince eleyip sık dokuduk. 1982’de kurulan Polinas’ın ayrı bir kıymeti var. Tüm şirketler için Türkiye’de bir dönüm noktasıdır. Ana konumuz dışındakileri satıyoruz. Onu da satmamız gerekirdi ama kıyamadık. Hisseleri topladık halka açıyoruz. Gelen parayı da şirkete yatıracağız.”
Hürriyet yazarı Jale Özgentürk, yazısını şöyle noktaladı:
“Murat Ülker, her yıl 1000 adet açtığı Şok mağazalarının raflarından, yenilikçi inşaat malzemesi manyezitin müteahhitlere satışı için tek tek mektup yazmaya kadar 12.5 milyar dolarlık grubunun her şeyiyle ilgileniyor.
Tabii profesyonellerle birlikte. Murat Ülker, 73 ülke pasaportuna sahip 47 bin çalışanlı şirketiyle, yerele ilgisini hiç yitirmeyen, gerçek bir küresel patron.”
GIDAHATTI DERGİSİNİ ÜCRETSİZ İNDİRİN
(20)