ABD Tarım Bakanlığı (USDA) yüksek gelirli hayvan üreticilerinin takip edebilecekleri ulusal bir standart sağlamak adına organik et ve tavukçuluk uygulamalarında mevzuat değişiklikleri gerçekleştirecek.
USDA, et üreticilerinin organik standartlara uygun hayvan yetiştirme beyanlarını karşılamaları için gerçekleştirmeleri gereken uygulamaları açık bir şekilde tanımlayan yeni kuralı görüşe açtı. Bu yeni kurallar, organik kırmızı ve beyaz et üreticilerinin hayvanlarının doğumdan ölüme kadar sağlığını ve refahını nasıl sağlamaları gerektiğini netleştirmeyi amaçlıyor.
Hayvan refahı tehlikede
Tarım Bakanlığını attığı hayvanları koruma amaçlı adımdan dolayı tebrik eden Hayvan Refahı Enstitüsü (AWI), önerilen mevzuatlara gerçekten çok ihtiyaç olduğunu açıkladı. 2001 yılında yürürlüğe giren ulusal organik mevzuatlarından bu yana hayvan yetiştiriciliği için başka bir standart bulunmadığına dikkat çeken Enstitü sözcüsü Dena Jones, bu eksikliğin organik üreticiler arasında hayvan yetiştirmede büyük farklılıklara yol açtığını söyledi.
Bazı üreticilerin hayvanlarını yüksek refah ile meralarda yetiştirirken diğerlerinin kalabalık ahırlarda zor şartlar altında yetiştirdiğini belirten Jones, bazı bölgelerde organik olarak yetiştirilen hayvanların ahırdan bir kez bile çıkmalarına izin verilmediğinin altını çizdi.
Önerilen yeni kural bu duruma dikkat çekerken, konunun uzmanları hayvanların ahırda ve otlakta kalabilecekleri minimum alan miktarın açıkça belirtilmesi gerektiği çağrısında bulunuyorlar.
Mevcut mevzuatlarda bu tanımlamaların oldukça belirsiz olduğunu belirten Jones, bu durumun hayvan refahının tehdit edilmesine yol açtığı ve yeni mevzuatlarda bu konulara kesinlik getirlmesi gerektiğini ifade etti.
GIDAHATTI DERGİSİNİ ÜCRETSİZ İNDİRİN
(11)