Günümüzde yaşanan hızlı teknolojik gelişimin gıda sektörü için ne anlama geldiği büyük merak konusu. Çok uzak olmayan bir gelecekte, robot şeflerin insanlara yemek yapması bekleniyor.
Gıda sektörü, 13 Ekim’de Holbeach, İngiltere’deki Gıda Üretimi Ulusal Merkezi’nde düzenlenecek olan “Gıda Üretimi 2030 Konferansı” ile bir araya gelecek. Etkinliğe gıda üretiminin geleceğini düşünecek gıda sektörü liderlerinin katılması bekleniyor.
Bokomo Foods firmasından Annelie Vorster etkinliği değerlendirdi. Vorster, “gıda üretiminin robotik geleceğini görmek için harika bir fırsat” dedi.
Geleceğin robot şefleri
Artan gelir seviyesi, belli bir seviyede durgunlaşan üretkenlik ve gıda deflasyonu (fiyat düşüşü) ile karşılaşan gıda sektörü, değişiklik için yeterli olgunluğa sahip. Gıda sektörü içerisinden bazı çevreler, sözü edilen zorlukların aşılmasının endüstrinin kendisini dönüştürmesi gerektiğini düşünüyor. Bu dönüşüm çerçevesinde, önümüzdeki 20 yıllık dönemde esnek robotlar ve otomasyon kullanılabilir.
Gıda sektörü içinden uzman konuşmacılar
Konferans, gıda sektörünün farklı yerlerinde düşünce liderlerini bir araya getirecek ve sektörün 2030 yılına neden ve nasıl değişmesi gerektiği konusunda detaylı bilgiler verecek.
Konuşmacılardan bazıları şu şekilde:
Marks & Spencer firmasında Uzman Teknik Yönetici olarak görev yapan Simon Lushey, inovasyonun perakendecilik için neden önemli olduğundan söz edecek.
Bakkavor firmasında Grup Teknik Direktörü görevini yürütmüş olan Ann Savage, soğuk gıda üretiminin geleceği hakkında konuşacak.
Aurora Ceres Ortaklığı’nda Gıda Teknolojisi Avcısı olarak görev yapan Steve Osborn, 2030’a doğru gıda üretimini şekillendirecek tüketici trendlerini tartışacak.
Lincoln Üniversitesi’nde endüstriyel otomasyon ve robotik dersleri vermiş olan Andrea Paoli, robotik teknolojik gelişmeler hakkında konuşacak.
Etkinliğin hedef kitlesi kim?
Etkinlik, robotik ve otomasyonun işletmelerini nasıl dönüştüreceğini öğrenmek isteyen gıda işleme uzmanları ve endüstri profesyonelleri için tasarlandı.
(12)