2014 yılında Yıldız Holding bünyesine katılan United Biscuits’in İngiltere’deki önemli üretim tesislerinden biri olan Carlisle Fabrikası, Desmond sel felaketi sebebiyle hasar görmüştü. Felaketten 4 ay gibi kısa bir zaman sonra tekrar üretime geçen fabrikanın açılışını Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker yaptı. Ülker, fabrikada çalışanlara yönelik yaptığı konuşmada, “Carlisle, bisküvi işini kalbinde taşıyan bir şehir ve bu şehrin kalbinde de bu fabrika var. Çalışma arkadaşlarımızın bu süreçte gösterdiği çaba, fevkalade” dedi.
Yıldız Holding bünyesine yer alan United Biscuits’in İngiltere’deki tarihi tesisi, sel felaketinden 4 ay sonra üretime geçti. Desmond fırtınası sonrasında, İngiltere’nin Carlisle bölgesinde meydana gelen sel felaketinden United Biscuits’in Carlisle Fabrikası da etkilenmişti. Bir süre üretime ara vermek zorunda kalınan fabrikada, sürdürülen yoğun çalışmalar sonucu, fabrika yeniden üretime başladı. Murat Ülker’in açılışını yaptığı fabrika, United Biscuits’in 17 fabrikasından sadece biri.
Yerel kaynak suyu ve geleneksel tuğla fırınlar kullanılıyor
Carlisle’deki fabrika, dünyada Carr’s Table Water Biscuits’in üretildiği tek tesis olma özelliğini taşıyor. Yerel kaynak suyu kullanılarak geleneksel tuğla fırınlarda pişirilen krakerler, tüm dünyada tüketiciyle buluşuyor. Üretimine bir süre ara verilen Carr’s Table Water Biscuits ve Ginger Nuts’ın raflarda görünürlüğü azalmaya başlayınca, ülkedeki bisküvi tutkunları alarma geçmişti. Yoğun baskı altında kalan fabrika, müşterilerine hazırladıkları bir ilanla en kısa sürede üretime geçeceklerini duyurmuştu.
“Carlisle, bisküvi işini kalbinde taşıyan bir şehir”
Murat Ülker, fabrikada çalışanlara seslenerek, “Carlisle, bisküvi işini kalbinde taşıyan bir şehir ve bu şehrin kalbinde de bu fabrika var. Çalışma arkadaşlarımızın bu süreçte gösterdiği çaba, fevkalade” dedi.
Hergün 6 milyon adet kraker üretiliyor
Carlisle Bölgesi’nin en önemli üretim tesislerinden biri olan fabrikada 620 kişi çalışıyor. Fabrikada her gün yaklaşık 6 milyon adet kraker üretiliyor. Sel felaketinde zarar gören fabrikada yürütülen çalışmalarda, 39 milyon litre sel suyu atıldı, 376 ton atık çıkarıldı ve 3 kilometre kablo değiştirildi.
“Fabrikalar da aileler gibidir”
4 ay süren çalışmaların ardından Murat Ülker’in ziyareti ile yeniden üretime açıldı. Murat Ülker, “Bu takım ruhu, işbirliği, özveri hepimize ilham olacak nitelikte. Biz bir aile şirketiyiz. Fabrikalar da aileler gibidir. Zor dönemlerde aileler bir araya gelir ve bunun üstesinden birlikte gelmeye çalışır. Sel felaketi sonrası Pladis ailesi olarak destek vermek için birlik olduk ve Carlisle ailesi olarak bunu birlikte atlattık” dedi.
GIDAHATTI DERGİSİNİ ÜCRETSİZ İNDİRİN
(9)