- Gıda Maddesi Nedir?
- Gıda Bileşeni Nedir?
- Gıda Bulaşanları Nedir?
- Gıda Güvencesi Nedir?
- Gıda Güvenliği Nedir?
- Gıda Hijyeni Nedir?
- Gıdada Kalite Deyince Ne Anlaşılır?
- Gıdada Risk Nedir?
- Gıda Güvenliği Politikası Nedir?
- Gıda Hassasiyeti Nedir
- Gıda Hassasiyeti Neden Oluşur?
- Gıda İntoleransı Nedir?
- Gıda İntoleransına Ne Yol Açar?
- Gıda Alerjisi Nedir?
- Gıda Alerjisi Ve İntoleransı Belirtileri Hangi Yaşta Meydana Gelir?
- Gıda Alerjisine Karşı Kimler Risk Altındadır?
- Gıda Alerjilerinin Bir Tedavisi Var mıdır?
- Gıda Zehirlenmesi Nedir?
- Gıdada Karşılaşılabilecek Başlıca Tehlikeler Nelerdir?
- Mikrobiyolojik Tehlikeler Nelerdir?
- Fiziksel Tehlikeler Nelerdir?
- Kimyasal Tehlikeler Nelerdir?
- Mikroorganizmaların Başlıca Bulaşma Kaynakları Nelerdir?
- Mikropları Nasıl Uzak Tutarız?
- Probiyotik Nedir?
- Prebiyotik Nedir?
Gıdalarda olabilecek fiziksel, kimyasal, biyolojik ve her türlü zararların bertaraf edilmesi için alınan tedbirler bütününü veya gıda maddelerinin insan tüketimine uygun ve her türlü kontaminasyondan ari olmasıdır. Gıdaların üretimden son tüketiciye güvenli bir şekilde ulaşması için gereken bütün prosesleri kapsar. İşlenmesi, depolanması, markete ulaştırılması, saklanması ve son tüketiciye ulaştırılmasına kadar bütün prosesler gıda güvenliği yönetim sistemleriyle yönetilmelidir.
(0)