EĞİTİMİN AMACI:
Süt Akademisi, süt sektörü ile akademisyenler ve sektör profesyonellerini ortak platformda buluşturma misyonu çerçevesinde güncel konuları ortak görüş paylaşımına açmaktadır. Bu çerçevede, katılımcılar ile süt ve ürünleri üretim ve ticaretine yön veren yasal düzenlemelerdeki son durum ve olası iyileştirme alanları değerlendirilecektir.
SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ MEVZUATI
Süt Akademisi’nin Haziran ayı konu başlığı; Süt ve süt ürünlerinin ulusal ve uluslararası mevzuatı. Dünya Süt günü kapsamında düzenlenecek program 02 Haziran, cuma günü İTO Cemile Sultan Korusu Seminer salonunda gerçekleştirilecek. Programda Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü temsilcileri, akademisyenler ve süt endüstrisinin regülasyondan sorumlu yöneticileri bir araya gelecek. Sektör sektörünün günlük uygulamalarda karşılaştıkları regülasyon kaynaklı problemler, mevcut yasal düzenlemelerin inovasyon ve ARGE çalışmaları ile uyumu ve coğrafi işaretlemenin yasal boyutları masaya yatırılarak, gıda kodeksi çerçevesindeki çözümler akademik bakış açısıyla değerlendirilecek.EĞİTİM PROGRAMI :
- Prof. Dr. Ebru Şenel Özkan- Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Süt Teknolojisi Bölümü Bölüm Başkanı
- Prof. Dr. Barbaros Özer– Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Süt Teknolojisi Bölümü, Süt Akademisi Bilimsel Koordinatörü
- Kemal Altınkılıç– İTO Hayvansal Gıda Ürünleri Meslek Komitesi Başkanı
- Selman Ayaz– Tarım ve Orman Bakanlığı, Gıda ve Kontrol Genel Müdür Yardımcısı
- Cengiz Alpsoy– Tarım ve Orman Bakanlığı, “Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü “Süt ve süt ürünleri mevzuatı güncel durum”
- Prof. Dr. Yavuz Tekelioğlu– YÜCİTA Başkanı “Coğrafi işaretli süt ürünleri ve regülasyon”
- Prof. Dr. Barbaros Özer- A. Ü. Ziraat Fak. “Yenilikçi süt işleme teknikleri- teknolojilerinin regülasyonlar çerçevesinden değerlendirilmesi”
- Birol Delibaş– Pınar Süt A.Ş.“TGK Fermente Süt Ürünleri Tebliği, genel değerlendirme”
- Zuhra Tepe– Tarım ve Orman Bakanlığı, Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü “Süt ve Süt Ürünleri Resmi Kontroller”
- Didem Altuntaş- Regülasyon Direktörü, Karma Grup “Süt ve Süt Ürünlerinde Etiketleme”
- Genel Değerlendirme ve Soru-Cevap
EĞİTİM YERİ: İTO Cemile Sultan Korusu Seminer Salonu Üsküdar- İstanbul
KAYIT ve BİLGİ: www.karmalt.com
Telefon +90 216 906 00 40 E-posta info@karmalt.com
Program Ankara Üniversitesi, Ziraat Fakültesi Süt Teknolojisi Bölümü iş birliği ile oluşturulmuştur. Destekleyen kurumlar ; ASÜD ve SETBİR |