İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ev sahipliğinde, Uluslararası Emisyon Ticareti Derneği (IETA), İTÜ Arı Teknokent ve İTÜNOVA TTO desteğinde Sürdürülebilir Üretim ve Tüketim Derneği (SÜT-D) tarafından düzenlenen 3. İstanbul Karbon Zirvesi, 14-15 Nisan 2016 tarihlerinde gerçekleştirilecek. Şirketlerin düşük karbon kahramanı olmak için kıyasıya yarışacağı zirvede, ülkemiz için Yeşil Büyüme modeli de ele alınacak.
Dünyamızın bize ihtiyacı var. Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi Taraflar Konferansı’nın ardından Paris’te ivme kazanan iklim değişikliğine karşı mücadele için kişilerin, şirketlerin, devletlerin yapabilecekleri var. Türkiye’nin sera gazı salımlarını azaltması bir yandan da endüstrisinin büyümesi gerekiyor. Peki, Türkiye bunu nasıl yapacak?
İstanbul’da üçüncüsü düzenlenecek Karbon Zirvesi’nde, işte bu ve benzeri sorulara yanıt aranacak, ülkemizin ekonomik çıkarımları çerçevesinde merak edilen konular tartışılacak.
İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ev sahipliğinde, Uluslararası Emisyon Ticareti Derneği (IETA), İTÜ Arı Teknokent ve İTÜNOVA TTO desteğinde Sürdürülebilir Üretim ve Tüketim Derneği (SÜT-D) tarafından düzenlenen 3. İstanbul Karbon Zirvesi, 14 Nisan’da başlayacak.
İTÜ Maslak Kampüsü’ndeki Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek zirvede, iki gün sürecek oturumlarda, Türkiye’nin 2050 hedefine nasıl koşması gerektiği masaya yatırılacak.
İklim değişikliği mücadelesinde şirketlere hangi sorumlulukların düştüğünün tartışılacağı İstanbul Karbon Zirvesi’nde; enerji, kimya, atık yönetimi, havacılık sektörlerinin liderleri karbon azaltım stratejilerini ve uygulamalarını anlatacak.
Düşük Karbon Kahramanı Ödülü için yarışacaklar
Zirvede, karbonunu iyi yöneten şirketler de ödüllendirilecek. ABD, İngiltere, Çin ve Almanya’dan başvurular dahil 58 proje, Düşük Karbon Kahramanı ödülünü almak için yarışacak.
14 Nisan 2016, Perşembe günü başlayacak 3. İstanbul Karbon Zirvesi’nin açılışında, Zirve Başkanı Siddarth Yadav, Zirve Program Kurulu Başkanı Prof. Dr. Filiz Karaosmanoğlu, İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca ile katılımları halinde Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı katılımcılara hitap edecek.
Zirvenin ilk gününde saat 16.00’da başlayacak ve Prof. Dr. Filiz Karaosmanoğlu’nun başkanlık edeceği Karbon Yönetimi ve Endüstri Oturumu’na Canan Ercan Çelik (Borusan Danışmanlık ve Ortak Hizmetler Yönetim Kurulu Başkanı), Francesco Malara (Cementir Holding Geri Dönüşüm, Kaynaklar ve Enerji Grup Direktörü), İhsan Necipoğlu, (DOW Türkiye ve Orta Asya Cumhuriyetleri Genel Müdürü) Jan Nahum (Hexagon Katı Atık Yönetim Kurulu Başkanı), Sinan Ak (Zorlu Enerji Genel Müdürü) ve THY Genel Müdürü Temel Kotil konuşmacı olarak katılacak.
GIDAHATTI DERGİSİNİ ÜCRETSİZ İNDİRİN
(5)