Plastik Sanayicileri Derneği (PAGDER) öncülüğünde İranplast 2016 fuarında yer alan Türkiye plastik sektörü, güçlü işbirliklerinin kapılarını araladı. Fuarda İran’ın en önemli sivil toplum örgütlerinden biri olan APIC İran Petrokimya Endüstrisi Şirketleri Derneği yöneticileri ile buluşan PAGDER Başkanı Reha Gür, “İran hali hazırda Türkiye plastik sektörünün güçlü iş yaptığı önemli ülkelerden biri. Gelecek çok daha büyük fırsatlar sunuyor ancak İran firmalarının da hızla yatırım yaptığını unutmamalıyız” dedi.
Plastik Sanayicileri Derneği’nin (PAGDER) Türkiye resmi temsilcisi olarak katılım düzenlediği İranplast 2016 fuarının son günlerine girilirken, Türkiye plastik sektörünün en başarılı ve önemli firmaları, markaları olumlu görüşmelerini, etkin tanıtımlarını sürdürüyor.
PAGDER organizasyonu ve İran’da bulunan distribütörleri aracılığıyla katılan 30’a yakın Türk firmasının yer aldığı fuarda, PAGDER’in öncü rol oynadığı İran pazarına yönelik olarak Türkiye plastik sektörünün iş imkanlarını geliştirme girişimleri olumlu sonuçlar vermeye başladı. Fuarın ilk gününden itibaren İranplast’ta ziyaretçi ve diğer katılımcı firmalarla iş imkanlarını görüşen Türkiye’nin güçlü plastik ve makine firmaları, somut satışlar ve işbirlikleri yaptı.
Reha Gür: Gelecekte potansiyel realize edilecek!
Türkiye ile İran arasında güçlü bir plastik sektör dış ticareti olduğunu vurgulayan PAGDER Başkanı Reha Gür, İran’ın en fazla plastik mamul ithal ettiği ve en fazla hammadde ihraç ettiği ülkeler arasında Türkiye’nin ikinci sırada olduğunu hatırlattı. Türkiye’nin İran’a plastik mamul ihracatının yıllık 150 milyon dolara yaklaştığını vurgulayan Gür, şu değerlendirmeyi yaptı:
“İran hali hazırda Türkiye plastik sektörünün güçlü iş yaptığı önemli ülkelerden biri. Gelecek çok daha büyük fırsatlar sunuyor, ancak İran firmalarının da hızla yatırım yaptığını unutmamalıyız. Başarılı bir fuar organizasyonu yaşıyoruz. Firmalarımız başarılı iş görüşmeleri yaptı ve somut sonuçlar elde etti. Gelecekte, çok büyük olduğunu gördüğümüz potansiyelin realize edilmesi, işe dönüştürülmesi için başarılı adımlar atıldı. Değerli katılımcılarımız, PAGDER’in öncü rolünden ve organizasyondan duydukları memnuniyeti de dile getirdiler. PAGDER’in İran ile ilişkilerin geliştirilmesi; Türkiye plastik sektörünün bu önemli platformda yer alarak daha fazla iş yapmasına, güçlü potansiyellerini ortaya koymalarına aracılık etmekten büyük mutluluk duyduk.”
Geleceğe yönelik güçlü bir beklenti içinde olduklarını da kaydeden Reha Gür, “Türkiye plastik sektörünün uluslararası pazarlara erişiminde oynadığımız öncü rolümüzle üyelerimize ve tüm sektör mensuplarımıza rehber olarak küresel çapta etkinlikleri artırmaya yönelik vizyonumuzun somut sonuçlarından birini ortaya koymuş olduk. İran’ın fırsatlar sunduğu kadar gelecekte rakip olma ihtimali de var. İran pazarı, birçok sektördeki diğer Türk firmaları gibi plastik sektöründeki firmalar için de olağanüstü işbirlikleri imkanı taşıyor. Üretim, tüketim, yatırım, ihracat açısından İran’ı zaten yakından takip ediyorduk; gelecekte de sıcak takibimizi sürdürerek önemli tüm gelişmeleri sektörümüzün dikkatine sunmaya devam edeceğiz” dedi.
PAGDER organizasyonuyla İranplast’a katılan Türk firmaları
İranplast 2016’ya İran’daki distribütörleri aracılığıyla katılanların yanı sıra PAGDER organizasyonu ile fuara katılan alanının en önemli diğer firmaları şöyle:
Akdeniz Kimya, Apeks Makine, Beno Plastik, EBS Bağlantı Elemanları, Ege Proses, Ercan Premiks, İnpak Makine, Koç Elektromekanik, Kuatro Plastik, Mergen Makine, Mikrostar, Monomer Extruder Makine, Opkon Optik Elektronik, Ravago Petrokimya, RTC TEC, Sancar Kimya, Saraç Makine, Sarten Ambalaj, Sisan Plastik, Takımsan, Üstün İş Makine, Vatan Plastik.
GIDAHATTI DERGİSİNİ ÜCRETSİZ İNDİRİN
(19)